Ingyen tankoltak

2018.09.21. 07:10

Uzsonnával gazdagodtak csütörtök délután a fehérvári biciklisek

Kenyérgázzal hajtott járműveket, illetve azok vezetőit várta csütörtök délután a Magyar Kerékpárosklub Székesfehérvár és Térsége Területi Szervezete a Palotai út és a Selyem utca sarkán.

Palocsai Jenő

Finomságokkal teli batyut kaptak a bringán érkezők

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A szervezet aktivistái mindenkit megkínáltak uzsonnával. Volt a zacskóban enni- és innivaló, például forró kakaós csiga. Ingyen adták azoknak, akik emberi erővel hajtott járművel, elsősorban biciklivel járnak.

Finomságokkal teli batyut kaptak a bringán érkezők
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A szervezet titkárhelyettese, Zsihovszky Gábor elmondta, jutalmazzák azokat, akik bringával vannak és motiválják azokat, akik még nem kezdték el ezt a fajta átállást. A klub távlati célja, hogy eljusson Székesfehérvár egy olyan szintre, hogy lakosságának 15–20 százaléka napi kerékpárhasználó legyen. Jelenleg kevesebb mint 10 százalék ez az arány. A kerékpárosokat tömörítő szervezet magabiztos a jövőt illetően, mert a fejlődés szinte már gerjeszti önmagát. Elszántak egy tisztább városért, melynek vezetése is támogatja célkitűzéseiket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában