Békés lelki otthon lehet

2018.09.12. 09:00

Újonnan épült hajlék a híveknek a martonvásári otthonban

Kápolnaavatóra gyűltek össze a vendégek kedden délután a Harmónia Idősek Otthona kertjében.

Bokros Judit

Balról az építtető, Varga Zoltán, akinek Szabó Tibor polgármester gratulál

Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

Miután a Harmónia Ökumenikus Kápolna avatóján megjelenteket – köztük Szabó Tibor martonvásári polgármestert és Tessely Zoltán országgyűlési képviselőt – köszöntötték, Fülöp Attila, az EMMI szociális ügyekért felelős államtitkára mondott avatóbeszédet. Kiemelte: az otthon lakói a kápolnát látogatva még inkább közösségben érezhetik magukat, s lelkiekben gazdagabban élhetik a mindennapokat.

Balról az építtető, Varga Zoltán, akinek Szabó Tibor polgármester gratulál
Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

Az épület átadása, a szalagátvágás után a történelmi egyházak jelenlévő képviselői, valamint az építtető, az otthon ügyvezető igazgatója, Varga Zoltán s mások is bevonultak a kápolnába. Itt elsőként a Vértesaljai Református Egyházmegye esperes helyettese, Hajdú Szabolcs Koppány szólt, majd Süller Zsolt evangélikus lelkész a Tordas-Gyúró-Martonvásár egyházközség képviseletében beszélt, végül pedig a Százhalombattai szerb-ortodox egyházközség esperes pópája, a megyében is szolgáló Pavle Kaplan beszélt az építmény jelentőségéről.

Az egyházak jelenlévő képviselői a kápolnánál
Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

Végül az építtető Varga Zoltán elmondta: gyermekként az utcán nőtt föl, hol itt, hol ott kapott fedelet, ételt. Ma örül neki, hogy a hasonló vállalásokkal, eseményeken ő is adhat valamit. Olyan közösséget szeretne az otthonban, mint egy nagy család, s ebben segíthet a kápolna jelenléte is. Tervezője, Tóth Zoltán már nincs az élők sorában, ám neki és a támogatóknak – például a lakóknak, a szakembereknek – is nagyon hálás azért, hogy megvalósulhatott az épület.

 

Az avatást a Hungarikum együttes közreműködése tette még emelkedettebb hangulatúvá, az ökumené jegyében válogatott dalokkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában