főzőversenytől a focitornáig

2018.09.04. 07:05

Sáregresi pörköltöző családi napot tartottak

A Védőháló a családokért program keretében rendezték meg a sár­egresi pörköltöző családi napot. Az esemény a korábbi években a Szün­idő-búcsúztató nevet viselte, amely így több mint tízéves múltra tekint vissza.

Kalló Mihályné, Szanyi-Nagy Judit

A jó ebédhez az Oroszi testvérek zenéltek; az aprónép a kóstolás mellett ugrálóvárazhatott és kézműveskedhetett is

Fotó: Kalló Mihályné

A délelőtt fő műsora a főzőverseny volt, bármilyen húsból készült pörkölttel lehetett nevezni. Itt tizennégy csapat mérette meg főzőtudományát; az első helyet (és a vándorfakanalat) a Sáregresi Önkormányzat csapatának ítélte a zsűri. Második helyezett a Jóbarátok, harmadik a Csipet-csapatos Anyukák csapata lett. A két különdíjas, a Rokonok és a Has­utasok egy Bondor János által felajánlott séfruhát kapott.

A jó ebédhez az Oroszi testvérek zenéltek; az aprónép a kóstolás mellett
ugrálóvárazhatott és kézműveskedhetett is
Fotó: Kalló Mihályné

A kispályás focitornára négy csapat nevezett. Az első helyezett a Ceglédről érkező Royal FC csapata lett, egyik játékosuk, Bottlik Pál a gólkirályi címet is kiharcolta. A legjobb játékos titulust Szabó Zoltán, a legjobb kapusét pedig Sohonyai Dávid érdemelte ki. A műsort a Vajtai Szülők Tánccsoportja nyitotta, két-két produkcióval szerepelt a Sár­egresi Csipet-Csapat és a Sár­egresi Népdalkör, de a többi közt Maksa Zoltán és a Vértesacsai Német Nemzetiségi Tánccsoport is fellépett. Az esemény nem jöhetett volna létre összefogás, kemény munka és kitartás nélkül, amelyért köszönet illeti a szervezőket, a támogatókat és a fellépőket, valamint a közeli és távoli településekről érkező, ismét hazalátogató vendégeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában