Arany fakanál a csülöknek

2018.09.03. 07:05

Református egyházmegyei főzőversenyt tartottak Dél-Fejérben

A Vértesaljai Református Egyházmegye 4. főzőversenyét Cecén rendezték. Mány, Aba és Etyek után Fejér déli térségébe látogattak el kötetlen hangulatú beszélgetésre, együttlétre a református közösségek képviselői.

Sz. Várady Katalin, V. Varga József

Munkában az egyházmegyei főzőverseny zsűrije

Fotó: Gajdos János

A baráti találkozón hét gyülekezet – Aba, Cece, Etyek, Mány, Sárkeresztúr, Sárszentmiklós és Tabajd – képviseltette magát. A résztvevőket nagy szeretettel fogadták a Cecei Református Egyházközség nevében a szervezők, élükön Gajdos Jánossal és felesé

gével, Katalinnal. Az árnyas lombok alatt bakonyi betyárleves, szarvaspörkölt, csirke curry, sűrűgulyás, vaddisznópörkölt, marhalábszárpörkölt és sztrapacskás csülök rotyogott a bográcsokban, melyeket a vendéglátók jó szívvel kínált italai és süteményei gazdagítottak.

Munkában az egyházmegyei főzőverseny zsűrije
Fotó: Gajdos János

A négytagú zsűrire – Varga Gábor, a térség országygyűlési képviselője, Szabó Ferenc, a Dunamelléki Református Egyházkerület főjegyzője, a Vértesaljai Református Egyházmegye esperese, Szloboda József, a Budapest-Északi Református Egyházmegye esperese és Fazekas Gábor, Cece polgármestere – nehéz feladat várt a finomságok kóstolása közben, és a díjazás során. Döntésük alapján az egyházmegye Arany fakanál Vándordíját az idei évben – a többi versenyző csapat elismerése mellett – Tabajd református közössége nyerte, így jövőre augusztus utolsó hétvégéjén, Tabajdon találkoznak majd a főzni szerető közösségek. A szervezők köszönik a ceceiek támogatását, hiszen sokan segítették azt, hogy a baráti találkozó, a főzőverseny sikeresen megvalósulhasson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában