Biztonságos, esztétikus lett

2018.09.27. 07:00

Példás összefogással újult meg a Munkácsy iskola udvara

Példás összefogás keretében újult meg a Munkácsy Mihály Általános Iskola udvara, bár a munkálatok eredményének egy része nem látható a föld felett.

Borsányi Bea

Az udvaron kialakított térkőburkolatos játszószigetek esztétikailag is feldobják a teret

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A legkisebbek népi játékokat bemutató kis műsorával indult az udvar hivatalos átadása, amelyet a gyerekek az ünnepség végén birtokba vettek és habár a szeptemberi iskolakezdés óta minden nap volt alkalmuk a megújult udvar előnyeit élvezni, mégis úgy szaladtak játszani, mintha most tehették volna ezt először.

 

A szülők, a tankerület és a fehérvári cégek összefogása

Ahogy arról Tóth Péter, az iskola igazgatója beszélt, a biztonságos felújított udvar nem csak példátlan összefogás keretében, de igen gyorsan valósult meg, hiszen a nyáron indult és iskolakezdésre már el is készült. A történet röviden: Major Péter, aki tudta, hogy a tanulók alsós udvara komoly fejlesztésre szorul, 1 millió forintot ajánlott fel az iskolának.

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A felajánlott összeget az iskola szülői közössége a Székesfehérvári Munkácsy Mihály Alapítványon keresztül további egymillió forinttal toldotta meg.

A kezdeményezéshez aztán további székesfehérvári cégek csatlakoztak. A munkálatok gyors elkészültében nagy szerepet játszott az is, hogy a kivitelezéssel megbízott cég az iskolának biztosított jelentős árkedvezmény mellett a tervezettnél több munkával támogatta az iskolát.

Végül, de nem utolsósorban a lehetőségekhez mérten a Székesfehérvári Tankerületi Központ is támogatta a felújítást. Török Szabolcs, a Székesfehérvári Tankerületi Központ igazgatója kiemelte: az anyagi támogatás, amit az iskola kapott és a példaértékű összefogás a tankerületnek is nagy segítséget jelentett, hiszen nekik a megyében több mint 140 feladatellátási helyen kellene biztosítani mindazt az anyagi feltételt, ami az elfogadható és minimális elvárás lenne a mindennapok nevelőmunkájához a pedagógusok és az intézmények részéről. A tankerületi központ pedig nem tud mindenhová ugyanannyi forrást adni akkor sem, ha ő ezt igazgatóként szíve szerint megtenné.

Az udvaron kialakított térkőburkolatos játszószigetek esztétikailag is feldobják a teret
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Ezért is jár nagy köszönet azoknak a cégeknek, amelyek a társadalmi felelősségvállalás jegyében akár pénzzel, akár munkával támogatták az iskolát. Csak így történhetett meg, hogy szeptember 1-jén biztonságos és esztétikus udvar fogadta a gyerekeket.

A több mint 3 millió forintos beruházás során kiépült a hátsó udvar közművesített csapadékvíz-elvezető rendszere, megtörtént a talajrehabilitáció, melynek során vastag, szintkiegyenlítő zúzottkő-ágyazatot terítettek le, felső rétege pedig csúszásmentesítő szórást kapott. Járdákkal összekötött, térkőburkolattal ellátott játszószigeteket is kialakítottak, és új, korszerű kosárlabdapalánkokat szereltek fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában