Vidi, Vidi, Videoton: tárgyalások a városrész nevéről

2018.09.12. 07:00

Nincs vége a felújításoknak Fehérváron

Nagy volt a városlakók kérdező kedve Cser-Palkovics András hétfői online fogadóóráján. Folytatjuk a kedden megkezdett összefoglalót. A legfontosabb témák között volt a Sóstói Stadion, a Csíkvári út és a nemrégiben megkezdett Berényi úti körforgalom is.

Majer Tamás

Várhatóan ez év végére készül el a Berényi úti körforgalom

Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

A Koronázó tér járdáinak állapota nem tökéletes, írták többen. Erre megoldást az Árpád-ház program jelenthet, írta a városvezető.

Zebrákra is volna még igény. A palotavárosi Horog háznál beígért gyalogos-átkelőhely tervei készen vannak, az útügyi hatóság engedélyezési eljárása végeztével, jövőre jöhet a kivitelezés. Más a Géza utcánál lévő játszótér mellé szeretne zebrát, a Gorkij utcai kereszteződés környékére. Cser-Palkovics András jelezte, a város szakemberei utánajárnak, lehetséges-e.

Persze a Sóstói Stadion is sokakat érdekelt.

– Az útfejlesztés, illetve a főépület belsőépítészi munkái zajlanak még. Azt gondolom, hogy ennek a hónapnak a végén készre jelenthető a stadion, de csak akkor fogjuk átvenni, amikor valóban a megfelelő minőségben el is készül – fogalmazott a polgármester. – A stadion nevével kapcsolatban még nincs döntés – tette hozzá, s emlékeztetett: maga a név is vagyonértékű jog. – A szurkolók képviselőivel is hamarosan megkezdjük az egyeztetést a városrész, a körforgalom és a lelátó RBD által használt részének elnevezéséről. Ezek múlnak a városon, biztos vagyok abban, hogy ezek az egyeztetések eredményre is vezetnek majd – jövendölte. Mint ismert, Videoton helyett ma már MOL Vidi a stadiont nagyon váró klub neve. Az RBD – a leghangosabb szurkolócsoport – korábban felvetette, legyen a stadion környéki városrész neve: Videoton.

Várhatóan ez év végére készül el a Berényi úti körforgalom
Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

A Csíkvári út és az építkezés miatt zsúfolt Homoksor is szóba került.

– Néhány hét türelmet kérünk még, hogy az összes közműépítési és alépítményi munka elkészülhessen. A terelések miatt az út állapota romlott, a jövő évben helyre fogjuk állítani a Homoksort, teljes hosszában. Biztos vagyok benne, hogy a kellemetlenségek ellentételezéséül a területre a város és az állam által is biztosított milliárdos fejlesztések az ott lévő ingatlanok értékét is jelentősen megnövelik majd – fűzte hozzá.

A Prohászka utca és a Béke tér környékén is várják már az útjavítókat. – Mind a járda mind az út borzalmas állapotban van – érkezett egy vélemény. A polgármester válaszában közölte, készülnek a Budai út és a Prohászka utca tervei.

– Nem csak az útpályát kell megújítani, hanem a tönkrement csapadékcsatornákat, szennyvíz-csatornákat és a közel száz éves ivóvízvezetéket – írta. – Jelenlegi ütemezésünk szerint a Budai út-Vörösmarty tér-Prohászka utca szakasszal kezdünk a jövő nyáron – tudatta.

A vasút környéki lakótelepek rendbetétele is folytatódik, a Horvát István lakótelep kész, a Lövölde út mentén zajlik a munka, utána a Béke tér következik.

A Berényi úti felújítás is sokakat ültetett a klaviatúrák elé. A készülő körforgalom és a dupla sávok beszűkítése miatt a károsanyag-kibocsátás emelkedését prognosztizálta egy hozzászóló. Egyesek nagyobb dugókra számítanak, mások úgy vélik, jó lesz ez, csak ügyesen kell használni a körforgalmat.

– A végleges megoldás egy nagy körforgalom lesz, remélhetőleg még az év végén, ennek kapacitása nagyobb lesz, mint a jelzőlámpás kereszteződésé volt – reagált a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában