a város szolgálatában

2018.09.08. 10:00

Negyvenkét tűzoltónak biztosít munkahelyet az Alba Tűzőrség

Augusztus végén az önkéntesekből álló, két éve újjáalakult Fehérvári Tűzoltó Egyesület megalakította az Alba Tűzőrséget, amelynek bázisán, a Vásárhelyi úton tett pénteken kora délután látogatást Cser-Palkovics András polgármester, valamint Schwäbisch Gmünd, a német testvérvárosunk tűzoltóságának küldöttsége.

Borsányi Bea

Az Alba Tűzőrség feladatátvállalással létesítményi tűzoltósági feladatokat is ellát a bázisához közel lévő Denso Magyarország Kft. részére, ezzel 42 tűzoltónak munkahelyet is biztosít. A Fehérvári Tűzoltó Egyesület megfelelően képzett önkéntesei az elmúlt években több beavatkozásban is részt vettek, elsősorban létszámban tudják támogatni a huzamosabb i­de­je a helyszínen dolgozó hi­vatásos kollégáikat, le­váltva őket.

 

Mint azt a polgármester a látogatáson elmondta, a Vásárhelyi úti bázissal rendelkező egyesületnek sok más mellett nagy előnye, hogy Székesfehérvár egyik legnagyobb városrészét szükség esetén hamarabb elérik, mint a tűzoltólaktanyából kivonuló tűzoltók, így adott esetben, idejében megkezdődhet a be­avatkozás, hiszen a tűzoltók munkájában minden perc szá­mít. Éppen ezért támogatja őket Székesfehérvár önkormány­zata és a Városgondnokság.

Vezető képünket Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap készítette

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában