Szükség van a korszerűsítésre

2018.09.14. 07:05

Menő menza a Kodály-iskolában

A Menő menzák pályázat során az étkeztetés tárgyi körülményeit javítják, valamint ismeretterjesztő és szemléletformáló programokat szerveznek a fehérvári Kodály-iskolában.

V. Varga József

A tanév során számos szemléletformáló programot szerveznek az egészségtudatos táplálkozás jegyében a diákoknak

Fotó: Koppán Viktor Dávid/Fejér Megyei Hírlap

Erről tartott csütörtökön délelőtt sajtótájékoztatót Brájer Éva, Székesfehérvár alpolgármestere és Kneifel Imre, a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója. Az emberierőforrás-fejlesztési operatív program pályázatán 15 millió forintos támogatást nyertek a jövő év április 30-áig tartó projekt lebonyolítására. Amint megtudtuk: 25 új étkezőasztalt, 150 széket, egy LCD-kijelzőt, új függönyöket és asztalterítőket szereznek be. Szükség van a korszerűsítésre, mivel az iskolai ebédlő bútorzata fölött eljárt az idő.

A tanév során számos szemléletformáló programot szerveznek az egészségtudatos táplálkozás jegyében a diákoknak
Fotó: Koppán Viktor Dávid/Fejér Megyei Hírlap

A tanév során számos ismeretterjesztő és szemléletformáló programot szerveznek az egészségtudatos táplálkozás jegyében. Egyebek között felmérést végeznek az ételintoleranciával és túlsúllyal küszködő gyerekek körében, előadásokat és főzőtanfolyamot szerveznek szüleik számára is. Emellett rajzpályázatot hirdetnek az alkotni vágyóknak a projekt logójának megtervezésére, és a diákok játékos vetélkedők révén ismerkedhetnek meg az egészséges életmóddal és életstílussal, „kuktáskodnak” a Deákban, illetve érdekes, szokatlan ételrecepteket gyűjthetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában