Negyedmilliárd forint fejlesztésre

2018.09.26. 14:07

Megújul az iparterületi út Kőszárhegyen

Aláírták a kőszárhegyi iparterületi út felújításának vállalkozói szerződését. A beruházás csaknem 160 millió forint top-konstrukcióban elnyert támogatásból valósulhat meg.

V. Varga József

Nyikos László (b), Nemes Károly, Borján Péter és Pálffy György a szerződés aláírásán

Fotó: Kosztolányi Éva

Aszfaltburkolatot kap a Táci utca – Kandó Kálmán utca – Óvoda utca útvonal több mint 1,2 kilométeren. Az óvodánál és a sportpálya közelében összesen 34 parkolóhelyet alakítanak ki – mondta el lapunknak Borján Péter polgármester. A csapadékvíz elvezetése az Óvoda utcában csak szikkasztóárok segítségével oldható meg, ami több mint 300 méteren kerül kiépítésre. A teherforgalom

biztonsága érdekében a falu határában található Táci utca és a 7-es számú főút csomópontja kibővül, az Óvoda utcában a jelentős személygépkocsi-forgalom miatt két helyen sebességcsillapítók is épülnek.

A megbízást az építési feladatok közbeszerzési eljárásában az Útéppark Kft. nyerte el. Az önkormányzatnak mintegy 1,5 hektár fejlesztési területét támogató infrastruktúra-fejlesztés a szomszédos területeken működő vállalkozások számára is előnyöket jelent. Polgárdi a közigazgatási területen átnyúló beruházás miatt konzorciumi partnerként vesz részt a beruházásban.

A vállalkozói szerződést Borján Péter, Kőszárhegy polgármestere, Nyikos László, Polgárdi polgármestere, Nemes Károly, az Útéppark Kft. ügyvezetője és Pálffy György műszaki ellenőr írta alá.

Nyikos László (b), Nemes Károly, Borján Péter és Pálffy György a szerződés
aláírásán

Törő Gábor országgyűlési képviselővel és a megyei önkormányzat szakembereivel folytatott közös tervezési munkára építve több mint

negyedmilliárd forint fejlesztési forrást kapott a falu a terület- és településfejlesztési operatív program pályázatain, amelynek legnagyobb eleme a szóban forgó iparterületi út.

Az egész településfejlesztési tervcsomagban meghatározó jelentőségű ez a beruházás, hiszen olyan terület fejlesztése valósul meg, amitől az ingatlanfejlesztésből származó közvetlen bevételeket és az iparűzési adón keresztül közvetett bevételeket is vár az önkormányzat – tette hozzá a polgármester.

A piaci viszonyok jelentős változása miatt a beruházás teljes költségvetése, ami nem csak a közvetlen építési költségeket tartalmazza, meghaladja az elnyert támogatást, ezért az önkormányzatnak nagy szüksége lesz még további forrásokra is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában