májusban robogót, most elektromos kerékpárt kaptak

2018.09.06. 07:25

Már szolgálatba is állt a Mezőszentgyörgyi Polgárőr Egyesület új járműve

Már szolgálatba is állt az új jármű egy késő délutáni járőrszolgálat keretében – számolt be az örömhírről Krista István elnök.

Szanyi-Nagy Judit

Az elektromos kerékpárt Durmics Ferenc (b) vezetőségi tag és Krista István elnök fogja közre Fotó: Polgárőrség

Az elektromos kerékpár elsősorban azon ifjúsági polgárőrök számára lesz hasznos, akik nem rendelkeznek jogosítvánnyal. Az ifik ugyanis két csoportra bonthatók, egy részük rendelkezik segédmotoros jogosítvánnyal, míg a többi tag vezetői engedély híján a kerékpárt hajthatja. Az új eszköz az országos rendőr-főkapitány és az Országos Polgárőr Szövetség (OPSz) támogatásának köszönhetően érkezhetett a polgárőrség berkeibe és a településre. Mint Krista István elmondta, pályázni ugyan nem kellett ehhez, de a polgárőrök egymás közötti folyamatos kapcsolattartásának jóvoltából az OPSz vezetői tudták, hogy a kétkerekűre szüksége van az egyesületnek. – Az elektromos kerékpár nagyon jól működik, többen is kipróbáltuk már az átadás óta.

Az elektromos kerékpárt Durmics Ferenc (b) vezetőségi tag és Krista
István elnök fogja közre Fotó: Polgárőrség

A kerékpárhoz hasonlóan kell tekerni, de a hajtásban egy motor is segít, így a pedált igazából csak kísérni kell. Az eszköz három sebességfokozaton 10, 15 vagy 25 kilométer per órás sebességgel tud haladni – magyarázta a helyi polgárőrség elnöke. A mostani eszközzel, valamint két polgárőr-kerékpárral és egy robogóval együtt öszszesen négy kétkerekű jármű van már a mezőszentgyörgyiek birtokában. A jövőben egy másik, fiatalabb autót szeretnének beszerezni, amely terv megvalósítása legelőbb jövő nyáron kezdődhet meg. Addig is a meglévő „gépeket” használják, legközelebb a szeptember 9-ei Börgöndi Repülőnap biztosításakor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában