Fejér Megyei Cukorbetegek Egyesülete

2018.09.05. 09:00

Lépések az egészségért, avagy a különösen előnyös nordic walking

A zuhogó eső ellenére is megtartotta kedden összejövetelét a Fejér Megyei Cukorbetegek Egyesülete.

Bokros Judit

Az eső miatt ugyan várni kellett a nordic walkinggal, de a résztvevők lelkesek voltak

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az egyesület a Bregyóba szervezett mozgással, közös ebédfőzéssel összekötött eseményt. Benke Anna Piroska elnöktől megtudtuk: a Lépések az egészségért című sorozat állomása volt az alkalom, mert ezentúl szeretnék a nordic walkingot beépíteni az egyesület programjaiba.

A mozgásformával két éve ismerkedtek meg az országos egyesület révén. Tapasztalat, hogy a botokkal végzett nordic walking nagyon jó hatással van a vércukorszintre, amelyet minden séta előtt és után mérnek. Az egyesület élt a pályázati lehetőséggel az önkormányzatnál, s megszervezték a mozgással, étkezéssel összekötött programot – mondta Benke Anna Piroska. A cukorbetegeknek alapvetően jó, ha valamit mozognak, ám a nordic walking különösen előnyös. Az is végezheti, és örömét leli benne, aki például mozgásszervi problémákkal küzd, hiszen nem megerőltető.

Az eső miatt ugyan várni kellett a nordic walkinggal, de a résztvevők lelkesek voltak
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Kedden a megfelelő gyakorlat elsajátításában is segítséget kaptak az egyesületi tagok, akik a botokat egy gyógyszergyár támogatásának köszönhetően tudták megvásárolni.

A mozgás mellé energiát adó diabetikus ebéd készült: a natúr, grillezett csirkemellhez lecsót főztek, cukkinit, padlizsánt sütöttek.

A szervezet programjaihoz egyébként bárki csatlakozhat, például minden hónap utolsó keddjén, amikor a fehérvári Civil Házban találkoznak, és egészségügyi témájú előadásokat hallgatnak meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában