Nagy volt az öröm

2018.09.13. 07:30

Kígyók, halak és számháború is – Világot láttak a rászoruló gyerekek

A négy éve működő Szív Csücske Alapítvány harminc hátrányos helyzetű gyermeknek segített „világot látni”.

Gajdó Ágnes

Örökre szóló emlékeket vihettek haza a gyermekek Fotó: alapítvány

A gyerekeknek elsősorban élményt kell adni, s persze sok-sok szeretetet, dicséretet. Jól tudja ezt a ráckeresztúri Szív Csücske Alapítvány elnöke, Nagy János, aki arra is élénken emlékszik, milyen az, amikor nem jut pénz a nyaralásra.

– Gyerekkorom nem állt másból, mindig csak a munkából. Nem tudtam elmenni a rokonokhoz sem pár napra, nemhogy messzebbre, esetleg táborozni. Éppen ezért örülök, hogy egy pályázatnak köszönhetően most el tudtam vinni a gyerekeket, sőt, olyan szülőket is, akikkel együtt gyerekeskedtem. Olyan élményt adhattam nekik, amit még ők sem éltek át, s ez nagyszerű érzés.

A civil szervezetek szakmai programjának támogatására kiírt pályázaton az alapítvány kilencszázhetvenezer forint támogatást nyert.

– Kollégáim, Kárpáti Noémi és Sidó Zoltán segítettek a pályázatírásban. Harminc gyerek utazhatott a csodás környezetben lévő Csolnokra, ahol számos érdekes és izgalmas program várta őket: számháború, ügyességi vetélkedők, éjszakai elemlámpás kalandtúra, mozizás és nem utolsósorban fürdés – mutatja János a táborban készült fotókat. – Mindenki kapott Szív Csücské-s pólót is.

A programon részt vevő fiatalok a gyakorlatban ismerkedhettek meg az egészséges életmóddal s a teremtett világ titkaival. A panzió tulajdonosa még kígyóetetést is szervezett a kedvükért. A tábor területén számos akvárium és terrárium található, a gyerekek bepillanthattak a halak és a kis termetű hüllők életébe.

Örökre szóló emlékeket vihettek haza a gyermekek Fotó: alapítvány

– Játékos formában nagyon sokat tanultak e néhány nap alatt, de jutott idő bőven a szórakozásra is. Csocsó, biliárd és számos társasjáték mellett nagy örömet szerzett a lurkóknak a kertben lévő játszótér és trambulin. A vízparton homokvárat építhettek, de kézműves-foglalkozást is tartottunk.

S hogy lesz-e jövőre hasonló tábor? János bízik benne, hogy igen.

– Nagyon fontosnak tartom, hogy ezek a gyerekek már elmondhatják, amiről mi még álmodni sem tudtunk kiskorunkban. Kiléptek a faluból, világot láttak, élményekkel gazdagodtak. Nekem öröm, ha adhatok. Jövőre akár háromszor ennyi résztvevővel is szívesen vágok bele hasonló kalandba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában