Csattogó kardok, zene és tánc

2018.09.10. 07:05

Huszadik alkalommal rendezték meg a Csókakői Várjátékokat

Középkori hangulatot árasztott a vár és az alatta húzódó rendezvénytér.

Palocsai Jenő

A háromnapos rendezvényen korhű ruhákból sem volt hiány

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Az erődítményt felváltva ostromolták török és magyar katonák, miközben újra meg újra megszólaltak az ágyúk. Kézműves kirakodóvásár portékái, borvidéki borászok frissítői és rendkívül gazdag színpadi műsor tette színessé a térköves rendezvényteret. A Nagy-Magyarország tér füves részén lengyel és magyar kardforgatók küzdöttek, az erre a célra kialakított bajvívó téren, a felállított jurták mellett.

A háromnapos rendezvényen korhű ruhákból sem volt hiány
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A Csókakőért Érdemrendet Hartl Istvánnak, a Csókakő Legszebb Portája címet Bálint Ervinnek adta át a település polgármestere, Fűrész György és Klima Olga jegyzőnő. Volt a háromnapos rendezvényen néptánc, ősi hangszerbemutató, lézershow és hastánc, fellépett a Beatrice és Vikidál Gyula, de a legnagyobb siker mindig a lángok fellobbanása. A Csókakői Hunok cseppet sem veszélytelen tűztáncai mindig felfokozzák a hangulatot.

 

A programokat a vár fellegvárából fellőtt tűzijáték zárta, de a rendezvény ment tovább, hajnalig tartott zene és tánc. Vasárnap a gyerekeké volt a tér játékokkal, ugrálóvárral és népzenével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában