hét kilométernyi utca újult meg

2018.09.12. 07:08

Hordógurítás az avatáson – Az úrhidai útfelújítás jövőre újabb öt utcában folytatódik

A belterületi útfelújítás első, második és harmadik ütemét egyidejűleg adták át ünnepélyesen a falunapokon. A képviselő-testület összesen 175 millió forintot fordított útfelújításra.

V. Varga József

A hordót Bognár József (jobbra) és Nemes Károly gurította

Fotó: V. Varga József/ Fejér Megyei Hírlap

Az önkormányzat működését mindig is a felelős gazdálkodás jellemezte, nem halmozott fel adósságot, így a helyhatóságok adósságkonszolidációja nem vonatkozott rájuk. A kormány ennek ellentételezéseként két fázisban pályázati lehetőséget biztosított a jól gazdálkodó önkormányzatok számára. Az első ütemben, 45 millió forintos támogatással és 30 millió forint önerő vállalásával, 3 kilométernyi útjuk (a Petőfi, a Harangvirág, az Orgona és a Kertalja utca, valamint az Arany János utca egy szakasza) kapott aszfaltborítást.

A hordót Bognár József (jobbra) és Nemes Károly gurította
Fotó: V. Varga József/ Fejér Megyei Hírlap

A pályázat második ütemében, ugyancsak 45 millió forintos támogatás mellett és 10 millió forint saját erővel, a Kossuth utca alsó szakaszán a csapadékvíz-elvezetőrendszer és a járda épült ki. Idén, a nagy esőzések miatt életveszélyessé vált utak helyreállítására 11 millió forintot nyertek a vis maior keretből, s ehhez tettek hozzá 34 millió forint önerőt. Így, a harmadik ütemben 2 kilométernyi útjuk (a Kőbányai és az Újszőlők utca egy-egy, illetve az Arany János utca több szakasza) kapott aszfaltborítást, valamint az Arany János utca 0,8 kilométeres szakaszát szabályozták fel. Az útfelújítást avatási ceremóniával ünnepelték, Bognár József polgármester és Nemes Károly, a kivitelező cég vezetője még hordót is gurított, ahogy dukál. A testület úgy határozott, hogy az útfelújítás negyedik ütemében, 2019-ben a Pirosalma, a Platánfa, a „kis” Jókai, a Mandula és a Szegfű utca kap majd új burkolatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában