"Nem én vagyok, hanem mi vagyunk"

2018.09.02. 15:30

Fertő Imre és Zrínyi Julianna hatvan éve házasok

Zrínyi Julianna és Fertő Imre 60 éve házasok. Az ismert székesfehérvári házaspár gyémántlakodalmán mesélt az elmúlt évtizedekről, illetve arról, szerintük mi a hosszú házasság titka.

S. Töttő Rita

Zrínyi Julianna és Fertő Imre hatvan éve házasok

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Hatvan év együtt nagy idő. Egy házasságban pedig bőven az, éppen ezért nagy szó, ha valaki egészségben, boldogságban élheti meg a gyémántlakodalmát.

Így van ezzel a székesfehérvári Zrínyi Julianna és Fertő Imre is, akiknek természetesen nem csak a szerencsén – bár azon is – múlt, hogy a hatvanadik házassági évfordulójukat ünnepelhették meg, szeretteik körében.

Két fiuk született, Imre és László.

Romantikus megismerkedés

1958 augusztus 9-e – böki ki az esküvő időpontját azonnal a 85 éves Fertő Imre a fehérvári Donát kápolna előtt, ahol a 83 éves felesége, Zrínyi Julianna társaságában istentisztelettel adóztak az elmúlt évtizedeknek, annak, hogy nyugalomban, békességben, gyermekeik és unokáik örömére együtt élhették meg ezt a majdnem emberöltővel is felérő időszakot. A megismerkedés igazán romantikusra sikeredett:

Egy zenés összejövetelre érkeztek katonák, akik itthon voltak szabadságon. Egy néni mondta, hogy hoz nekünk, „kislányoknak” táncost, és akkor hozták őket oda hozzánk, köztük a leendő férjemet is. Így ismerkedtünk meg

– meséli Julianna, aki állítja: olyan szerencsések voltak, hogy igazán sosem veszekedtek.

A hosszú házasság titka

– Azonos szakmánk van – bankban dolgoztunk mind a ketten –, azonos az érdeklődési körünk, illetve ami nem azonos, azt természetesen tiszteletben tartjuk. Nagyon szerencsés volt az összetalálkozásunk – árulja el a feleség, aki még most is mosolyogva áll délceg, magas férje mellett.

Zrínyi Julianna és Fertő Imre hatvan éve házasok
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Megeshet, tényleg ez a „recept” a hosszú házasság titka? Talán itt és most is bebizonyosodott: valójában lehet, hogy az ellentétek (is) vonzzák egymást, de hosszú ideig együtt élni csak akkor lehet, ha a világlátás, illetve az érdeklődési kör részben megegyezik. De van azért itt még más is:

– Szerintem tudomásul kell venni, hogy nem én vagyok, hanem mi vagyunk – árulja el az egyszerű titkot még az asszony, majd pedig megegyezünk abban, hogy 10 év múlva újra találkozunk és tudósítunk, amikor már az úgynevezett „kegyelmi lakodalmat” ünnepelheti meg a kedves házaspár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában