Három helyért hárman indultak

2018.09.17. 07:03

Eredményes volt az időközi képviselő-választás Alsószentivánon

„Alsószentivánon önkormányzati képviselőket választanak, mert számuk a szükséges létszám alá csökkent. A három képviselői helyért három független jelölt indul, a választói névjegyzékben 491-en szerepelnek” – adta hírül korábban az MTI.

Szanyi-Nagy Judit

Nemrég avatták Alsószentivánon az új játszóteret. Az új testület is el kötelezett a fejlesztések mellett

Fotó: FMH-archív

A jelöltek – Buruncz Eszter, Gráczer Krisztina és Kiss Attila – neve korábban már a valasztas.hu weboldalon olvasható információkból, valamint az Alsószentiván honlapján elérhető jegyzőkönyvből is ismert volt.

A választást követően a Nemzeti Választási Iroda internetes felületén tették közzé a szavazás adatait. Eszerint a névjegyzékben szereplő 491 állampolgár közül 50 fő (10.18%) jelent meg az önkormányzat épületében, hogy leadja voksát, míg 441 fő (89,82%) döntött úgy, hogy nem megy el szavazni.

Nemrég avatták Alsószentivánon az új játszóteret. Az új testület is el kötelezett a fejlesztések mellett
Fotó: FMH-archív

Bár az eredmények még nem jogerősek, a választás így is eredményes volt. Az indulók közül Kiss Attila 45, Gráczer Krisztina 43, Buruncz Eszter pedig 35 érvényes szavazatot kapott. Így mindhárom megüresedett képviselői pozíciót betöltötték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában