Hallgatók „viadala”

2018.09.19. 08:00

Első alkalommal rendezték meg a Felsőoktatási Sportnapot Székesfehérváron

A fehérvári egyetemek hallgatói versenyezhettek kispályás fociban, strandröplabdában és streetballban.

Borsányi Bea

A mérkőzések eredménye legalább annyira fontos volt, mint a jó hangulat

Fotó: Koppán Viktor / Fejér Megyei Hírlap

Ahogy azt Mészáros Attila, az eseményt megnyitó alpolgármester elmondta, a város fontosnak tartja, hogy a három, Székesfehérváron működő egyetem hallgatói minél jobb közösséget alkossanak, ezért az önkormányzat számos programot szervez számukra a Hallgatói Tanáccsal együttműködve. Ezeknek a sora – az októberben immár harmadszor megrendezendő összegyetemi gólyabál mellett – bővült a tanév elején az úgynevezett gólyatúrával és most a felsőoktatási sportnappal. Ezzel kapcsolatban az első visszajelzések mindenképpen pozitívnak mondhatók, hiszen összesen 21 csapat nevezett a fent említett három sportágban, a kora délután kezdődött mérkőzések pedig, részben az időjárásnak is köszönhetően, igen jó hangulatban zajlottak.

Huszonegy csapat nevezett a kihívásokra

Az alpolgármester azt is elmondta, a programok szélesítése nem titkoltan azt a célt is szolgálja, hogy minél több hallgatót vonzzanak Székesfehérvár egyetemeire, hogy aztán a végzett szakemberek a városban elhelyezkedve kamatoztassák a tudásukat, és hozzájáruljanak az itteni gazdaság további fejlődéséhez.

A mérkőzések eredménye legalább annyira fontos volt, mint a jó hangulat
Fotó: Koppán Viktor / Fejér Megyei Hírlap

Ami pedig a jövő évi sportnapot illeti, ha igény mutatkozik rá, egy év múlva akár további sportágakban is megküzdhetnek majd a nevező csapatok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában