Korosztályok egymás közt

2018.09.01. 19:48

Családi napot szerveztek Martonvásáron az idősekért

Generációkat hozott össze és a hétköznapihoz képest élménydúsabb találkozásra adott lehetőséget a szombati hagyományőrző nap.

Bokros Judit

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Játékos sportvetélkedővel, az először szervezett Nagyi– Papi Kupával kezdődött meg az egész napos rendezvény, amelynek helyszíne először a Horváth Ottó Sporttelep, majd a Tóth Iván Sportcsarnok volt.

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A családoknak szóló vetélkedőn közel százan vettek részt, főleg Martonvásárról, de a környékből is. Kupát végül öt család kapott, ám apróbb ajándékok is jártak és a lényeg az aktív közös együttléten volt – mondta el Patkós Csaba, a helyi sportegyesület szakmai vezetője.

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Délutáni ott jártunkkor épp a mányi mazsorettezők adtak műsort, majd a nagyszülők köszöntése következett. Utóbbira a szeptember első vasárnapján esedékes nagyszülők világnapja adta az apropót. A jelenlévő idősek egy kedves köszöntőt és szavalatot hallgathattak meg. Majd egyebek mellett bábelőadással, operett műsorral, Old Boys-koncerttel folytatódott a program, minden generáció igényét kielégítve.

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A Civil Önerő Egyesület másodszor szervezte meg a generációs napot és hagyományőrző találkozót, amelynek házigazdája a Harmónia Idősek Otthona volt. A rendezvény projektmenedzserétől, Hollósi Saroltától megtudtuk: a résztvevők többnyire az otthonból érkeztek, hozzátartozóikkal együtt. A cél is az volt, hogy minél több családot, generációt hozzon össze a rendezvény. S ez többnyire meg is történt. Schubert Andrásné édesanyjával, a 88 éves Babka Mártonnével érkezett. Tavaly az unoka és a dédunoka is el tudott menni a találkozóra, ám nekik most más elfoglaltságuk akadt.

A család egyébként rendszeresen látogatja a nénit, ez az alkalom viszont arra ad lehetőséget, hogy egy kicsit másként legyenek együtt. Az idősek mindennek örülnek, ami kicsit kimozdítja őket a hétköznapokból – mondta Schubert Andrásné. A Simon családból három generáció volt jelen. Simon Zsuzsa, testvére, Eszter, valamint lányaik, Részegh Adél és Bernáth Zita a nagyapát, Simon Jánost jöttek látogatni. Ők is gyakran találkoznak, most viszont a közös kikapcsolódáson volt a hangsúly. A fiatalok szerint jó, hogy a mozgáskorlátozottaknak helybe jön a rendezvény, s az idősek biztonságos körülmények között, felügyelet mellett mozdulhatnak ki. A programoknál pedig előny, hogy több generációt kötnek le a nap során.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában