A cég mindenkit óvatosságra int

2018.09.27. 17:00

Ál-csatornatisztítók a Fejérvíz Zrt.-től

Időről időre megjelennek Fehérváron, de a megye más településén is olyan, magukat vállalkozóknak kiadók, akik a Fejérvíz Zrt.-re, vagy a vízműre hivatkozva ajánlatot tesznek a házi szennyvízcsatorna-rendszer kitisztítására.

Borsányi Bea

A csalók csak látszólag végzik el a munkát

Forrás: shutterstock

A megcélzott helyek többnyire intézmények, boltok, kisvállalkozások telephelyei, olyanok, ahol az ajánlkozók remélhetik, van a kasszában készpénz, amit meg lehet szerezni. Legutóbb szeptember 25-én Székesfehérváron, a Tátra utcában jelentek meg a hívatlan csatornatisztítók. A csalók először közlik, szeretnék ellenőrizni, ki kell-e tisztítani a szennyvízcsatornát, majd rögtön alá akarnak íratni egy megrendelőt. A munkát látszólag elvégzik és kiállítanak egy számlát méterenként 2700 forintról, összességében több tízezer forintról, majd kérik a pénzt.

A csalók csak látszólag végzik el a munkát
Fotó: shutterstock

A Fejérvíz Zrt. a további hasonló esetek elkerülése érdekében felhívja a lakosság figyelmét, hogy ők nem vállalják házi csatornarendszerek tisztítását, mivel a Fejérvíz feladata a közterületen lévő szennyvízcsatornák üzemeltetése és tisztítása. A szolgáltató nem adott, és nem is szándékozik adni megbízást semmilyen vállalkozásnak házi csatornarendszerek tisztítására, így minden olyan hivatkozás vagy utalás, ami ilyen esetekben a Fejérvízre vonatkozik, hamis. Amennyiben a Fejérvíz Zrt. alkalmazottai bármilyen okból – ellenőrzés, leolvasás mérőcsere – felkeresik a felhasználókat, mindig fényképes kitűző van rajtuk, Fejérvíz feliratú munkaruhát viselnek, és ha gépkocsival érkeznek, azon is olvasható a Fejérvíz felirat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában