Tizennegyedik

2018.08.21. 17:30

Velence nagyon megünnepelte születésnapját

Tizennegyedik születésnapját ünnepelte vasárnap Velence városa. Epres tortával, koncertekkel és forró tóparti hangulattal köszöntötték a résztvevőket.

S. Töttő Rita

Fotó: Igari Balázs

Velencét 2004-ben nyilvánították várossá, erre emlékeztek múlt vasárnap a Velence Korzón az egész délutánt kitöltő programokkal. Ez alkalommal került sor „A legszebb konyhakertek” verseny helyi díjkiosztójára is, melyen díjat kapott Bajáczki László és Bajáczki Lászlóné, Baló Jánosné, Csurgó István, Kantár Ferencné, Katona József és Katona Józsefné, Katona Zoltán, Katonáné Dávid Judit és Katona Mihályné, Kótai József, Roskó Istvánné, Szabó Sándorné, Szy Ildikó, valamint a dr. Entz Ferenc Mezőgazdasági Szakgimnázium, a Pápai Szabó György vezette Református Egyházközösség és a Meseliget Óvoda kollektívája. A születésnapi rendezvényen Koszti András polgármester a születésnapok fontosságáról szólt, majd pedig a Fejér Megyei Hírlapnak így fogalmazott:

A születésnapokon meg kell állni egy pillanatra, és megnézni, ott tartunk-e, ahol lennünk kell, elértük-e, amit szerettünk volna, azon az úton haladunk-e, amit elterveztünk és hogy jól érezzük-e magunkat a bőrünkben. A másik fontos kérdés ilyenkor, hogy mitől város a város? Az előírások a lélekszám és egyéb kitételek tekintetében ír elő feltételeket, de ezek mellett egyéb fontos tényezők is vannak.

Vannak, akik szerint ha nincs felhőkarcoló, metró vagy gyorsétkezde, akkor az már nem is város. Én azonban úgy gondolom, nem kell mások bőrébe bújni, legyünk, akik vagyunk! Ne panaszkodjunk, van jó levegőnk, természetünk, forgalmas helyeink, nekünk ezzel kell élni, ezt kell jól használni, főképp arra, hogy öröm legyen itt élni, pihenni. Arra törekszünk, hogy akik itt vannak, jól érezzék magukat.

Az epres torta feltette a koronát a születésnapi bulira
Fotó: Igari Balázs

Velence születésnapja alkalmából egy helyi eperből készült, Nemes Csaba által felajánlott hatalmas tortával köszöntötték a résztvevőket, majd pedig DJ Smash nyárzáró partija vette kezdetét. A környék kedvelt hangulatfelelőse ezúttal is alaposan megmozgatta a közönséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában