már nagyon ráfért

2018.08.08. 16:51

Van még szabad férőhely a felújított fehérvári óvodában

Szeptembertől ismét járhatnak Fehérváron, a Rákóczi úti oviba az ide beíratott gyerekek: az intézmény 391 millióba kerülő, egy évig tartó teljes felújítása befejeződött.

B. Kiss László

A gyerekeknek még tart a nyári szünet, így csak az óvónők lajstromozták, hogy minden újult meg

Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

Horváth Miklósné önkormányzati képviselő látogatott el – a projekt záróeseménye alkalmával – szerdán a Rákóczi Úti Óvodába, amelynek most fejeződött be a teljes felújítása.

 

Az intézményre már nagyon ráfért a felújítás, az ablakok már a 90-es években ramaty állapotban voltak, de például sok baj volt a szennyvízcsatornával is – mondta el lapunknak Csik Gabriella, az óvoda korábbi vezetője, akitől megtudtuk: túl sok volt a teendő az épülettel, ezért csúsztak le mindig a renoválásról.

A gyerekeknek még tart a nyári szünet, így csak az óvónők lajstromozták, hogy minden újult meg
Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

Most azonban a pincétől a padlásig megújult a Rákóczi Úti Óvodát. Simonné Juhász Ágnes, a jelenlegi intézményvezető hosszan sorolja, mi mindent cseréltek ki, építettek be. Napelem a tetőn, lift, mozgásérzékelő világítás a folyosón, akadálymentesített mosdó – hogy csak néhányat említsek a közel 400 milliós beruházás hozadékai közül. Az egy évig tartó felújítás alatt egyébként ki kellett üríteni az épületet, s máshol helyezték el a gyerekeket. Szeptembertől azonban visszatérnek, s alig fognak ráismerni az ovira, ahol – mint megtudtuk – több szabad férőhely is van, s ahol a feltételek most már – a mozgássérülteken kívül – a hallássérültek fogadására is adottak lettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában