Augusztus 20.

2018.08.20. 17:35

Pálya- és piacavatóval egybekötött ünnepség, falunap volt Iváncsán

Iváncsán már hagyomány, hogy az államalapítás ünnepével összekötve rendezik meg a falunapot.

FMH

Fotó: önkormányzat

A programok délelőtt kezdődtek: az egészséges életmód jegyében Katus Attila tartott közös reggeli tornát, majd szűrővizsgálatokra, újraélesztési bemutatóra került sor. A legkisebbek a kölyökparkban különféle játékokat próbálhattak ki, délben pedig közös faluebéd következett.

A folytatásban rengeteg néző tekintette meg a Dzsungel könyve című musicalt a Rivalda stúdió előadásában és a helyi művészeti együttesek fellépését.

A település újonnan épült színpadán az ünnepi beszédeket avatóünnepségek előzték meg. Galambos Dénes miniszterelnöki megbízott, Molnár Tibor polgármester és Baki Imre, az Iváncsai Sportegyesület elnöke vágta át a nemzetiszínű szalagot a nagy műfüves pályánál, majd az állásbörzén résztvevők által birtokba vett új piac ünnepélyes átadása következett.

Galambos Dénes beszédében a közösségért, a nemzetért való kiállást hangsúlyozta, és azt az összefogást emelte ki, amely nagyban hozzájárult azokhoz a fejlesztésekhez, amelyek Iváncsán az elmúlt évben megvalósultak.

Fotó: Gránicz Gyula

Molnár Tibor polgármester köszönetet mondott azokért a támogatásért, amelyekben Iváncsa részesült. Elmondta: büszkék lehetnek az elért eredményeikre, de nagyon sok még a feladat, s ezeket együtt dolgozva, összefogva viheti sikerre a település.

A beszédeket követően kitüntetések átadására került sor, majd az elmúlt évben született iváncsai gyermekeket és szüleiket köszöntötték. Az ünnepi műsor végeztével a szórakozásé volt a főszerep, rég nem látott tömeg nézhette meg Gáspár Laci, Jolly és Suzy fellépését, a tűzijátékot. A főtéren hajnalig tartó utcabál zárta a falunapot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában