Tanulni menő, élnek a lehetőséggel

2018.08.02. 20:30

Ősztől a középiskolások is támogatást kapnak a Mészáros Lőrinc alapítványától

A vál-völgyi települések felső tagozatosainak adták át a második félévi tanulmányi ösztöndíjat a Pancho Aréna fogadótermében. Idén 19,2 millió forintot utalt át a Vál-völgyi Fiatalok Alapítvány a szorgalmas tanulóknak.

Zsohár Melinda

Fotó: Zsohár Melinda

A Pancho Aréna patinás fogadótermébe hívta meg a Vál-völgyi Fiatalokért Alapítvány Alcsútdoboz, Felcsút, Tabajd, Vál, Kajászó és Vértesacsa azon felső tagozatosait, akik sikeresen pályáztak a jó tanulást ösztönző és jutalmazó ösztöndíjra. Mészáros Lőrinc üzletember és felesége, Mészárosné Kelemen Beatrix a Vál-völgye elkötelezett lokálpatriótái, magánalapítványaik révén évek óta segítik a környéken élőket, különösen a legifjabb korosztályt. A támogató szeretné, hogy „a fiatalok hosszú távra tervezzenek a térségben, tanulmányaik után térjenek vissza, alapítsanak családot, otthont, munkájukkal gyarapítsák a Vál-völgyét és az országot”. A Vál-völgyi Fiatalokért Alapítvány otthonteremtési és -felújítási programjának keretében 254 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyújtott Alcsútdoboz és Felcsút pályázó fiataljainak.

Fotó: Tóth Flóra

A hat település jól tanuló általános iskolásainak támogatását tavaly ősztől indították, a második félév lezártával ünnepélyes keretek között nyújtották át tegnap a támogatást tartalmazó bankszámlabetétet. Sisa András és Mácsodi Ferenc kuratóriumi tagok elmondták a fiatalok nyelvén is: tanulni menő dolog, az egyéni teljesítmény a jövő építésének fontos fejezete. A félévente 100 ezer forintos támogatásban részesült általános iskolások nevét egyenként felolvasták, ismerjék meg egymást a szomszéd községek jó tanulói.

Fotó: Tóth Flóra

Az ünnepség végén újabb hírt jelentett be a kuratórium vezetése, útnak indítják a Váli-völgy szorgalmas középiskolásainak támogatását is. A hat településen tanuló középiskolások szintén folyamodhatnak ösztöndíjért, ha tanulmányi átlaguk a 4,2-es eredményt meghaladja. Ezzel újabb korosztály lépett be a támogatottak körébe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában