Sárkeszin is ünnepeltek

2018.08.21. 07:30

Nyári fesztivál Polgárdiban, kenyéráldás Szabadbattyánban

A Polgárdi Nyári Fesztivál négy napja az ünnepről és a szórakozásról szólt a hosszú hétvégén a városban. Fontos, hogy összejöjjünk ünnepelni, és az is, hogy alkalmat találjunk kicsit megpihenni – mondta el a Nyikos László polgármester.

V. Varga József

Budapest, 2011. április 21. Gidófalvy Attila (b), Kiss Zoltán Zéro (b2), Kocsándi Miklós (b3), Szigeti Ferenc (j2) és Takáts Tamás, a turnényitó koncertjére készülő Karthago együttes tagjai a GitárPont Café-ban tartott próbájukon. MTI Fotó: Kollányi Péter

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Kollányi Péter

Festménykiállítás nyílt a városházán és a Széchenyi általános iskolában, a Polgárdi Önkormányzati Tűzoltóságnál felavatták Szent Flórián-szobrát, Bálint József faszobrász alkotását. Szent István napján tartották a település búcsúját kirakodóvásárral és vidámparkkal, az esti ünnepségen Nyikos László polgármester mondott beszédet, és átadták a városi ösztöndíjakat, tanulmányi, sport és közéleti kategóriában.

Fontos, hogy összejöjjünk ünnepelni, hogy megszakítsuk a hétköznapok monotonitását. Az ünnepi alkalomkor lehetőségünk van kicsit megpihenni, lelkünk ünneplőbe öltözik, és van időnk felidézni dicső történelmünk meghatározó eseményeit – hangsúlyozta az elöljáró. Erőt adhat és bizakodóak lehetünk, mert ezeréves történelmünk és mai sikereink is azt bizonyítják, hogy a magyar nemzetnek van jövője.

Mayer Erzsébet gyermek festőtábora kiállítással zárult
Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

– Ne becsüljük le a helyi közösségek meghatározó szerepét sem. Rajtuk is múlik, mennyire tudjuk őrizni és vigyázni egyedülálló nyelvünket, kapcsolatainkat, kultúránkat és páratlan hagyományainkat. Csak annyit tegyünk, amire erőnkből futja. Többet lehet, de kevesebbet semmiképp! – tette hozzá Nyikos László.

A színes programok sorában mindenki megtalálhatta a kedvére valót, a szervezők az egész városra, de még szűkebb és tágabb környékére is gondoltak.

Szent Flórián-szobrot avattak az önkormányzati tűzoltóság laktanyájánál
Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

A Batthyány liget jelmondata ezúttal sem hangozhatott másképp, mint: Ujjé, a ligetben nagyszerű! Könnyűléptű táncosok, merész tűzzsonglőrök és harcos karatékák mutatták meg, mit is tudnak, az aprónépet mesejáték és zenei produkció kényeztette, befutott Fásy Ádám Zeneexpressze, és pompás tűzijáték szikrázott.

A Dj-Maratont Andrew, Yamina és Antonyo keverte, az utcabálon Dudar Feri és zenekara húzta a talpalávalót. Teret kaptak az amatőr művészeti és kulturális csoportok, de a nyári fesztivál sztárfellépőkben sem szenvedett hiányt.

Polgárdiban tájolt Kasza Tibi, a The Biebers, a Coco Loco, az Irigy Hónaljmirigy, Zoltán Erika, Nótár Mary, Márió, a harmonikás, a Mr G. Blues Band és a legendás Karthago együttes.

Ugye, eljössz még?

A legendás Karthago együttes – Gidófalvy Attila (b), Kiss Zoltán Zéro,
Kocsándi Miklós, Szigeti Ferenc és Takáts Tamás – hétfőn este Polgárdiban
koncertezett
Fotó: MTI (KP)

Szabadbattyánban az augusztus 20-ai faluebédet megelőzően Mayer László helyettes esperes áldotta meg az új kenyeret a faluháznál megtartott ünnepségen.

Sárkeszin ugyancsak a faluháznál ünnepeltek hétfő délután. Farkas Gyuláné ünnepi beszédét szavalatok követték, áldást mondott Habléné Nagy Viktória református lelkipásztor és Mayer László katolikus plébános.

Megáldották az új kenyeret, megszegték és szétosztották, műsort adott a Sárrét Néptáncegyüttes.

Vezető kép: Gidófalvy Attila (b), Kiss Zoltán Zéro (b2), Kocsándi Miklós (b3), Szigeti Ferenc (j2) és Takáts Tamás, a Karthago együttes tagjai a GitárPont Café-ban tartott próbájukon.

MTI Fotó: Kollányi Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában