Csapjunk a lecsóba!

2018.08.17. 12:00

Népszerű fellépők lepték el a nagylóki falunapot

A tizenhatodik falunapokat ünnepi képviselő-testületi ülés nyitotta. A grémium a Nagylókért díjat Finta Imrénének adományozta a település közösségi életének formálásában, a társadalmi összefogás elmélyítésében több éven át kifejtett munkájáért.

Deák Tímea, V. Varga József

Ünnepi testületi ülés – Tóth József polgármester és a Nagylókét díjjal kitüntetett Finta Imréné

Fotó: Deák Tímea

Fekti Vera festőművészt Nagylókhoz kötik gyökerei. Vera szeretettel idézte fel a múltat, kereste az ismerős arcokat, nemcsak lenyűgöző festményeivel, de közvetlen személyiségével is üde színfoltként hatott. A nyitóest koncertekkel folytatódott, a sort a Control5 együttes kezdte, őket követte az Ismerős Arcok zenekar, majd Zoltán Erika, a diszkót DJ Jován vezényelte. A második napon a Csapjunk a lecsóba! főzőverseny és az Utcák bajnoksága kispályás focitorna mellett ismét megrendezték a borversenyt. Nagy sikert aratott a kempósok bemutatója, harmadik éve népszerű az amatőr buszhúzóbajnokság, az adrenalinszintet pedig Gergely Sanyi extrém motoros show-ja emelte.

Ünnepi testületi ülés – Tóth József polgármester és a Nagylókét díjjal kitüntetett Finta
Imréné

Az esti szórakozást a Tajtiboy együttes, Peter Srámek és Polgár Peti biztosította, végül Arató András zenés időutazásra invitálta a pirkadatig táncolni vágyókat. Vasárnap délután művészeti csoportok léptek színpadra, majd gazdára találtak a Virágos Nagylókért díjak. Az Utcák bajnokságát a Petőfi utca „válogatottja” nyerte már sokadszorra, a legjobb lecsót a Nagylóki Iskola alakulata főzte. A borversenyben a Nagylók legjobb bora címet Bakonyi Árpád nyerte, a különdíjat pedig a szilágysámsoni (a falu erdélyi testvértelepülése) Király Zoltán nedűje érdemelte ki. A zenei finálén Tóth Szilárd énekelt, majd a jó Laci Betyár mulattatott, őt Szandi és a Bagossy Brothers Company követte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában