szúnyogszigeti indulóval

2018.08.03. 08:00

Lovas kocsi, amely összeköt – Szekérháton utazzunk a Velencei-tóra

Különleges turisztikai lehetőséggel bővült múlt hét óta a szúnyogszigeti utazások köre: lovaskocsi-járat indul szombatonként a környéken.

S. Töttő Rita

A környék nevezetességeit, szolgáltatóit köti össze az új lovas kocsis lehetőség

Fotó: FMH

Igazi nagy élmény a turisták, kirándulók számára a velencei-tavi sétahajókázás a Szúnyogszigetre, ahonnan azonban csak hajóval vezetett eddig vissza az út. Most azonban új lehetőséget láttak meg helyi szolgáltatók a térségben: lovas kocsikázás indul szombatonként a Szúnyogszigetről, több – akár szabadon választott – környékbeli látványosság érintésével.

– Múlt héten indult az első járat, ezért túl nagy tapasztalatunk természetesen még nincs – árulta el a Fejér Megyei Hírlapnak Schweighardt Csaba, állattartással foglalkozó szakember, aki korábban már az EFOTT ideje alatt is vitte a vendégeket lovas kocsival. Ekkor vetődött fel az ötlet: mi lenne, ha máskor és máshol is biztosítanának erre lehetőséget, ha összekötnék a környék nevezetességeit, szolgáltatóit?

A környék nevezetességeit, szolgáltatóit köti össze az új lovas kocsis lehetőség
Fotó: FMH

– Nagyon jó lehetőségnek ígérkezik a lovas kocsikázás, amelyre eddig a térségben nem volt lehetőség. Ez egy jól bejárható út, vagyis a vendégeknek nem kényelmetlen. Eddig csak autóval vagy biciklivel mehetett tovább, aki akart, most már azonban így, kényelmesen, izgalmasan is megteheti ezt az utat a kiránduló – tette hozzá Lics Balázs pákozdi borász. A lovas kocsi ugyanis összeköti a turisztikai látványosságokat a szúnyogszigeti hajókázástól a pákozdi katonai emlékművön át a borászatig, ahol akár egy pohár bort is elfogyaszthat az utas. A körjárat végén pedig visszaviszi a kocsi a vendégeket az eredeti helyszínre.

A lovas kocsi szombatonként 13.30-kor indul, pár perccel a hajó beérkezése után. Ezt követően pedig egész délután viszi a vendégeket minden hajóbeérkezés után.

– Végre valami, ami összeköt bennünket – tette hozzá Lics Balázs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában