A környék pincészeteinek legjobbjai

2018.08.04. 08:15

Kiváló borok várják az érdeklődőket a Velencei-tó partján

Szombaton is várja a borkedvelőket a szabadstrand melletti parkolóban az Agárdi Borpart. A péntek délután kezdődő rendezvényre a környék pincészetei hozták el büszkeségeiket. Az elegáns poharak és tételek igazi élményt nyújtanak a Velencei-tó partján.

S. Töttő Rita

A meghívott pincészetek szombaton is „boros sétánnyá” változtatják a szabadstrand parkolóját

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A fehér pinot blanc-tól a könnyed kékfrankos rozén keresztül a testes, érett sauvignon franc-on át a késői szüretelésű sárgamuskotályig számos bort kóstolhat az, aki ellátogat a pénteken kezdődő és még szombaton is tartó, első alkalommal megrendezett Agárdi Borpartra. Az elegáns, testes, hordós érlelésű tételek mellett a könnyed, hűs fröccsöknek is helyük van itt, sőt, mondhatni, boldogan kínálják a jelenlévő pincészetek képviselői a fehér és rozé változatokat is a közönségnek.

A meghívott pincészetek szombaton is „boros sétánnyá” változtatják a szabadstrand parkolóját
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A pénteken délután kezdődő rendezvényre meghívásos alapon érkeztek a pincészetek, mégpedig közeli és távolabbi borvidékekről. Fáncsi Viktória főszervező és ötletgazda szíve csücske a bor és a rendezvényszervezés, így úgy gondolta, hogy a Velencei-tó partján a nyár közepén biztosan sokan örülnének a kulturált borfogyasztás eme koncentrált lehetőségének. Ezért van itt a mádi Zsirai, a móri Brigád, az Etyek-budai Vabrik, az agárdi Csóbor, a pázmándi Nagy Gábor, a kápolnásnyéki Dancsó, a zámolyi Szabadkai, a villányi Koch, valamint a dörgicsei Pántlika pincészet s kínálja italait. A Borparton egyedi grafikával ellátott boros pohár is van, amellyel akár a tóparton is lehet sétálni egy-egy kiválasztott kedvenc tétellel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában