Záporesőtől felfrissülten folytatódott a fesztivál

2018.08.24. 07:45

Kis „kerti” capriccio Soponyán

Mindig jó, ha egy település lakói kihasználják az adott falu vagy város adta lehetőségeket. Ez történt Soponyán is.

Szanyi-Nagy Judit

Csónakkal szállni élvezet volt!

Fotó: Szanyi-Nagy Judit/ Fejér Megyei Hírlap

Nagyláng„os” Fesztre hívta a nagyérdeműt a soponyai szervezőbrigád. Helyszínként a Kálozhoz közeli Kerti-tavat jelölték meg, amely – mint a nap folyamán kiderült – tökéletes választás volt. A vízparti terület megtelt szabadtéri játékokkal és árusokkal, s az így kapható sör, üdítő és hot dog mellett nagy mennyiségben készültek a bográcsos pörköltek. Aki éhesen ment a tópartra, biztosan teli hassal és jó élményekkel távozott onnan.

A felnőttek segítségével kézműveskedtek fiúk-lányok
Fotó: Szanyi-Nagy Judit/ Fejér Megyei Hírlap

De előbb a névről: a fesztivál nemcsak a helyszínhez közeli klubról kapta elnevezését, hanem magáról Soponyáról is. Nagyláng ugyanis egy korábbi község volt, amely 1936-ban egybeolvadt Soponyával, annak része lett. A korábbi területen található uradalmi központ a Kisláng nevet kapta, amely aztán 1913-ban önálló községgé avanzsált. Így született meg a Nagyláng„os” Feszt név, amely a történelmi-történeti vonatkozáson túl az egyik főzős eseményre is utalt. Az itt található Kerti-tó partján ugyanis nemcsak bográcsos ételek, de nagyüzemben lángosok is készültek (az itt bespájzolt recepteket az augusztus 24-i cikkünkben be is mutatjuk).

Csónakkal szállni élvezet volt!
Fotó: Szanyi-Nagy Judit/ Fejér Megyei Hírlap

S míg a szárazföldön a helyi Tábortűz Singers zenekar húzta a talpalávaló dallamokat – akiket aztán a Cozombolis, valamint a Dupla KáVé és Köteles Cindy követett –, addig a tavat motorcsónakkal szelhették át az efféle kikapcsolódást kedvelők. A vizes események között horgászverseny is szerepelt. A szervezők azonban az égig emelkedtek: a záró tűzijátékot megelőzően meglepetésként száz darab világító luftballont engedtek a vendégekkel közösen a magasba. A kedvét még az sem szegte senkinek, hogy a rendezvény egy pontján a kint lévőknek menedéket kellett keresniük, hiszen egyik pillanatról a másikra leszakadt az ég. A közös élmény inkább csak megerősítette a népes tábort és a szervezőket abban, hogy a fesztivált másodjára is megrendezzék, még tapasztaltabban: a pozitív visszhang egyáltalán nem maradt el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában