Várhatóan október elején vehetik használatba

2018.08.14. 08:00

Kibővítették a perkátai orvosi rendelőt

Fontos mérföldkövéhez érkezett a település orvosi rendelőjének bővítésére és a szolgálati lakás felújítására 90 millió forintos összeget elnyert önkormányzati pályázat megvalósítása.

Sági Zoltán

A perkátai megújult orvosi rendelő

Fotó: a város honlapja

Mint Somogyi Balázs polgármestertől megtudtuk, tavaly év végén kezdődtek el azok a beruházások, amelyek kivitelezését idén július 31-én jelentette készre a vállalkozó. Közel 200 négyzetméteren került kialakításra fogorvosi és orvosi rendelő, illetve egy védőnői szolgálathoz kapcsolódó közösségi helyiség. Természetesen korszerű és a jogszabályi követelményeknek megfelelő váróhelyiségek, akadálymentes mosdók is létesültek az épületben, valamint a munkatársakat és tevékenységeket kiszolgáló szociális helyiségek.

Az épület mögött 5 új parkoló jött létre, emellett pedig a Dózsa György utcából járdát építettek ki – továbbá a pályázatból az eddigi épületrészre is sikerült forrásokat biztosítani: annak tetőfelújítása is megtörtént. A projektnek része volt az egyik önkormányzati lakás részleges felújítása, amelynek keretében a nyílászárók cseréje és az ahhoz kapcsolódó javí­tási munkálatok valósultak meg.

A perkátai megújult orvosi rendelő
Fotó: a város honlapja

Az épülethez kapcsoló­dóan jelenleg az átadás-átvé­teli eljárás zajlik, illetve a használatbavételi engedélyek beszerzése. Az épületre még napelemek kerülnek, egyrészt a környezettudatosság jegyében, másrészt a fenntartási költségek csökkentése érdekében. A következő két hónapban az épület berendezése történik meg, új bútorzatot kap az új épületrész, illetve az orvosi rendelő egy újraélesztő készülékkel is kiegészül majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában