Megújult az óvoda, és befejezik az új Ébner-házat is

2018.08.25. 07:30

Jó ütemben haladnak a csákvári projektek

Jó hír a városban élőknek, hogy folyamatosan épül, szépül a település, folynak a munkálatok. Az idén elnyert pályázati pénzeknek köszönhetően több projekt is megvalósulóban van.

Borsányi Bea

Az iskola szigetelése még folyamatban van, de a belső felújítás már elkészült

Fotó: Koppán Viktor Dávid/Fejér Megyei Hírlap

Gyorsan halad az építkezés az állapotára való tekintettel lebontott Ébner-ház helyén. A tervezett új épület alapkövét áprilisban rakták le, az építkezés nyár elején kezdődött. Mint ismeretes, az új ház új funkciókat kap, hiszen turisztikai fogadóközpontként üzemel majd kerékpárkölcsönzővel, ajándékbolttal és kávézóval. Már a lábazat burkolása folyik, az épület belülről elkészült, csak néhány külső munkálat és a tereprendezés van hátra, illetve várják azt a 22 darab kerékpárt, amely kölcsönözhető lesz, mondta el lapunknak Illés Szabolcs polgármester.

– Elkészült az Ady Endre utcai óvodaépület felújítása is. Az energetikai korszerűsítés keretében megvalósult a tetőhéjazat cseréje, a födém- és homlokzati szigetelés, nyílászárócsere és a teljes gépészet korszerűsítése. Az új fektetőágyak már megérkeztek, ezeket a gyerekek már használatba is vették, a kerti játékok beszerzése pedig folyamatban van. Ha elkészül az épület előtti térkövezés, teljes lesz az épület megújulása. Ezzel együtt megkezdődött a másik óvodaépület festése, illetve most végzik el az apróbb munkálatokat is az állagmegóvás érdekében – mondta el a polgármester. Nem csak az óvodások örülhetnek a szép, új környezetnek, hiszen a nyári szünetben az 1985-ban átadott iskola épülete is megújult: kicserélték a nyílászárókat, és megtörtént a gépészeti korszerűsítés is. A külső szigetelés még folyamatban van, ám az nem zavarja a szeptember elején meginduló tanítást.

Az iskola szigetelése még folyamatban van, de a belső felújítás már elkészült
Fotó: Koppán Viktor Dávid/Fejér Megyei Hírlap

Tervezik még a tornaterem felújítását és az dísz udvar burkolását is, amelyre viszont már csak tanév közben kerül sor, azonban előreláthatólag október közepére ezek is elkészülnek. A tetőhéjazat cseréje viszont már csak egy következő beruházás keretében valósulhat meg. – A felújítások sorába tartozik még a fenntartható települési közlekedésfejlesztési projekt is, melynek keretében két kerékpárutat alakítunk ki, de készülnek új parkolók és kerékpártárolók, valamint buszmegállókat is felújítunk. Ezzel kapcsolatban hamarosan kiírjuk a közbeszerzést – zárta a felsorolást Illés Szabolcs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában