Győzött a volt alpolgármester

2018.08.12. 22:18

Időközi választáson, magas részvétellel szavaztak Felcsúton

A várakozásnak megfelelően Mészáros László István eddigi alpolgármester, a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltje nyerte meg az időközi választást a szavazatok 89 százalékával.

Zsohár Melinda

Fotó: Zsohár Melinda / Fejér Megyei Hírlap

Némi szójátékkal fűszerezve alakult az időközi választás, miután a helyi jelölt Mészáros Lászlóval szemben a Kétfarkú Kutya Párt is elindította jelöltjét, a szintén Mészáros László nevű aktivistájukat. Utóbbi „igazinak” nevezte magát, mire a helyiek a saját jelöltjüket „eredetiként” aposztrofálták, végül a szavazólapokra kettejüket megkülönböztetendő, a második keresztnevük is felkerült.

Fotó: Zsohár Melinda / Fejér Megyei Hírlap

A Fidesz-KDNP jelöltje, Mészáros László István és a Kétfarkú Kutya Párt jelöltje, Mészáros László János szállt harcba a voksokért, ám a helyi közvélemény szerint ez „a viccpárt erőlködése volt csupán”. Egy kis performance, némi abszurd közjáték színezte a kampányt a kutyapárt részéről – ideiglenes buszmegállót építettek, lemásolták a fideszes jelölt plakátjait, sőt, be is jelentkezett helyi lakosként a településre jelöltjük. A vélemények minderről megoszlottak – egyesek szerint ez a fajta humor ráfér a politikai palettára, mások úgy vélik, ez nem méltó az önkormányzatiság komolyságához.

Fotó: Zsohár Melinda / Fejér Megyei Hírlap

A nyugodt heteket még csöndesebb vasárnap követte. Felcsúton a választás napján 1509 szavazásra jogosult állampolgár szerepelt a névjegyzékben, 615-en adták le voksukat a két szavazókörben, ez 40,7-os részvétel. A 601 érvényes voks mellett 14 bizonyult érvénytelennek. Mészáros László István 535 szavazatot kapott, 89 százalékot, Mészáros László János 66-ot.

Fotó: Zsohár Melinda / Fejér Megyei Hírlap

A győztes felcsúti polgármester ezután ismét csak az első keresztnevét használja, mint eddig, mondta, ahogyan őt megismerték. Folytatja az elődje, Mészáros Lőrinc által megkezdett utat, amire felhatalmazták a választók. Munkáját társadalmi megbízatásban látja el ezután is, miként a felcsúti testület minden tagja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában