vezetékek okozzák a galibát

2018.08.01. 15:30

Folyton elmegy a közvilágítás a Krasznai utcában

A Krasznai utcában bő két hete újra és újra elmegy a közvilágítás. Olvasónk, Erdélyi István és neje hívta fel erre figyelmünket. Intézkedésre sürgetik a szolgáltatót!

Majer Tamás

Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

Bár az E.ON szervizesei feszt kijárnak az utcába, volt, hogy tíz napon át mégis sötét volt, állítja Erdélyi István. Pár napja ugyan „kivilágosodott”, de hétfő este újra sötét maradt az utca, egyáltalán nem kapcsoltak be a lámpák, tudtuk meg ottjártunkkor olvasónktól. Úgy tapasztalja, hogy egy kisebb eső is elég a rendszer elromlásához.

Az alábbiakban közöljük a szolgáltató lapunknak megküldött válaszát, amely megerősíti a panaszos polgár szavait.

Erdélyiné Jánosik Mária és Erdélyi István szerint a sötét utca éjjel veszélyes is lehet
Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

– A Krasznai utcában az elmúlt hetekben többször meghibásodott a közvilágítás, amit kollégáim javítottak ugyan, de a hiba többször ismétlődött. Az utcában nagyon erősen a vezetékek közé nőttek a faágak és főként szeles időben, a vezetékhez csapódva zárlatot okoznak. A helyzet hosszú távú rendezése kizárólag az utcában lévő fák gallyazását követően várható. Ez két lépcsőben fog megtörténni. Jövő héten úgynevezett feszültség alatti munkavégzési technológiával a leginkább kritikus helyeken fognak gallyazni, majd az azt követő lépcsőben tervezett üzemszünet keretében (erről az érintettek számára előzetes írásos tájékoztatást fogunk küldeni) végzik el a további fák gallyazását. Ezzel helyreállítva azt a biztonsági távolságot a légvezetékek és a faágak között, amely a közvilágítás zavartalan működéséhez szükséges – írták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában