Új vezetés

2018.08.30. 14:00

Hárman tettek esküt a felcsúti testületi ülésen

Az időközi polgármester-választás után alakuló ülést tartottak, immáron Mészáros László irányításával a képviselők. Új alpolgármestert választottak, valamint egy újabb taggal is bővült a testület.

Zsohár Melinda

Az új felcsúti képviselő-testület nyugodt körülmények között, szélesebb sajtóérdeklődés nélkül alakult meg

Fotó: Zsohár Melinda / Fejér Megyei Hírlap

Nyugodtan, mindenféle szélesebb sajtóérdeklődés nélkül tartotta meg alakuló ülését a felcsúti önkormányzati testület. Kemele Jánosné, a helyi választási bizottság (HVB) elnöke beszámolt a választás köztudott számairól, aminek hivatalosan, a testület előtt is el kell hangoznia, majd esküt tettek az érintettek. Mészáros László korábbi alpolgármester nyerte el a polgármesteri címet meggyőző többséggel, szemben a Kétfarkú Kutya Párt egyetlen jelöltjével.

Az új felcsúti képviselő-testület nyugodt körülmények között, szélesebb sajtóérdeklődés nélkül alakult meg
Fotó: Zsohár Melinda / Fejér Megyei Hírlap

Makai Kinga, Szabó Péter

Mivel a testület létszáma egy fővel csökkent, ezért a törvény értelmében az előző helyhatósági választáson a soron következő, legtöbb szavazatot kapott induló nyert jogosultságot arra, hogy most elfoglalja a megüresedő helyet. Makai Kinga védőnő korábban is viselt helyi képviselői tisztet, részt vesz a falu közéletében, munkája révén elismert szakember.

Eskütételét követően az új polgármester a testület legfiatalabb tagját, Szabó Pétert javasolta az alpolgármesteri posztra, aki elfogadta azt. A fiatalember a Puskás Akadémia műszaki igazgatóhelyettese, szintén aktív közéleti személyiség.

Mészáros László polgármester veszi át megbízó levelét Kemele Jánosé HVB-tagtól
Fotó: Zsohár Melinda / Fejér Megyei Hírlap

Lemondtak tiszteletdíjukról

A polgármester és az alpolgármester tiszteletdíjáról és költségtérítéséről lényegében formális szavazás történt, mondta el Sisa András jegyző, mivel azok összegéről a törvény, illetve a helyi rendelet rendelkezik. Az elfogadást követően a két érintett azon nyomban le is mondott mindkét összegről, miként az új testület tag is tette.

Az új alpolgármester, Szabó Péter
Fotó: Zsohár Melinda / Fejér Megyei Hírlap

Felcsúton a szokásjog alapján egyikük sem veszi fel az őket egyébként megillető juttatást, hanem közcélra lemondanak róla egységesen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában