Táblaavatás, előadás és kiállítás

2018.08.18. 11:30

Városnapot ünnepelnek Enyingen a hétvégén

Idén szerencsés szám Enying életében a négyes: a negyedik városnapot négy napon át ünneplik a településen.

Szanyi-Nagy Judit

Vas Gerebent Viplak Tibor és Nemes Diána fogja közre

Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

Már az év eleji programokban is megmutatkozott, hogy a 2018-as esztendőt Vas Gerebennek szenteli a városvezetés. A Radákovits József néven született, Enyinghez is kötődő ügyvédről, íróról születésének 195., halálának 150. évfordulója kapcsán emlékeznek meg idén Enying-szerte. Az ünnepségsorozat a róla elnevezett művelődési ház előtt kezdődött, majd annak egyik termében folytatódott.

– Immár negyedik alkalommal rendezzük meg az e­nyin­g­i városnapot, amely ezúttal egy többnapos rendezvény lesz: négy napon keresztül kedveskedünk eseményekkel az idelátogatóknak – mondta el beszédében Viplak Tibor polgármester, aki végül nem győzte sorolni a programok főzőversennyel, koncertekkel és tűzijátékkal teletűzdelt garmadáját. Szólt arról is, hogy vasárnap este felelevenítik a régi hagyományt, a sokaknak jó élményt nyújtó zenélő Batthyány-kastélykertet. Az pedig már most köztudott, hogy a rendezvényre nemcsak Enyingről és a környékbeli településekről, de országszerte és országon kívülről is érkeznek vendégek: például a testvértelepülésről, Bánffyhunyadról, ahonnan a Suhancos tánccsoport két alkalommal is bemutatót tart.

Vas Gerebent Viplak Tibor és Nemes Diána fogja közre
Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

A városvezető azonban nemcsak a programokról rántotta le a leplet, de a művelődési házon elhelyezett új emléktábláról is.

– Hagyomány már, hogy évről évre emlékévet tartunk. 2015-ben Szentgyörgyi Dezsőre, 2016-ban herceg Batthyány Fülöpre, tavaly várossá nyilvánításunk 25. évfordulójára emlékeztünk egy-egy emléktábla-avatással. Idén Vas Gereben következett – taglalta Viplak Tibor, majd Nemes Diána intézményvezetővel közösen felfedték a Kató Balázs helyi alkotó által készített kerámiacsodát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában