bepillantás a mindennapokba

2018.08.08. 16:01

A szimpatikus parasportoló tartott foglalkozást a táborozóknak

A fogyatékkal élők helyzetének jobb, empatikusabb megértését szolgálta az a foglalkozás, melyen szerda délelőtt vettek részt Fehérváron, a városi napközis táborban részt vevő gyerekek.

B. Kiss László

A táborozók bepillantást nyerhettek a fogyatékkal élők mindennapjaiba

Fotó: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

Pontosabban azok egy csoportja, mert a Lengyel Zsófia gyengén látó parasportoló által vezetett érzékenyítő foglalkozással egy időben kezdődött a honvédség bemutatója is, ahol kézifegyverekkel ismerkedhettek az érdeklődők, akik túlnyomórészt – mondani sem kell – a fiúk közül kerültek ki.

A táborozók bepillantást nyerhettek a fogyatékkal élők mindennapjaiba
Fotó: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

- A Székesfehérvári Érzékenyítő Program tavaly innen, a Napraforgó városi napközis táborból indult. A 2017/18-as tanévben hét általános iskolában 392 elsős kisdiákot próbáltunk érzékenyebbé tenni a fogyatékkal élők irányába a programom keresztül – mondta el Molnár Tamás, a fehérvári önkormányzat ifjúsági és civil tanácsnoka, akitől azt is megtudtuk: a programot a következő tanévben is folytatják. Számítanak az iskolák aktivitására – tette hozzá. Ősztől egyébként a második osztályosokat is be szeretnék vonni a programba, amelynek keretében továbbra is Lengyel Zsófia tartja a foglalkozásokat. A SZÉP programot egyébként száz százalékban a fehérvári önkormányzat szervezi és finanszírozza.

A hat hetes, városi napközis tábor, melynek a Bregyó-közi sportcentrum adott helyet, a végéhez közeledik, a mostani az utolsó turnus. Most is csaknem 150 fehérvári diák tölti itt a nyári szünetet, az első hetekben azonban még többen voltak – válaszolta kérdésünkre Lőrincz Tímea, a Táncsics iskola pedagógusa, aki már másodszor vezeti a tábort. Egy napra egyébként mindössze 508 forint térítési díjat kellett fizetniük egy gyermek után a szülőknek. A vakációzó kisdiákok ezért napi három étkezésben, és érdekes programokban részesültek. Voltak olyan gyerekek, akik mind a hat turnus ideje alatt részt vettek a táborban. A felügyeletet ellátó pedagógusok önként jelentkeztek, és külön díjazásba részesülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában