Erzsébet-táborok a faluban

2018.07.15. 07:30

Jenői táborélet kutyával, lovagi tornával

Harmincnyolc és harminckilenc – mármint ennyi jenői diák táborozott június utolsó és július első hetében a faluban, az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány jóvoltából.

V. Varga József

Kalandos portyán a palotai Thury-várban Fotó: Zachar Zsófia

A táborokról Rozsiné Zachar Zsófi a számolt be. Az Állati jó! elnevezésű napközis tábor kézműves foglalkozásokat (festés, társasjáték-készítés, bábkészítés, üvegmatricázás), sportversenyeket és kulturális programokat (bábelőadás, mesevetélkedő, látogatás Bálint József helybéli faszobrásznál) tartalmazott, valamint állatokat is meg lehetett figyelni Németh Ferenc és édesanyja kalauzolásával.

Kalandos portyán a palotai Thury-várban
Fotó: Zachar Zsófia

A szabadbattyáni Kutyaszerviz Sportegyesület kutyabemutatót tartott, Zelenák István méhész a méhekről mesélt. A veszprémi növény- és vadasparki kiránduláson zoopedagógusi foglalkozás, régészkedés, dinófestés várta a lurkókat. A Történelmi utazás nevű tábor a honfoglalás jegyében kezdődött bőrözéssel, nemezeléssel, íjászattal és interaktív előadással.

Kutyát simogatni szabad!
Fotó: Zachar Zsófia

A középkort megidézve címert készítettek a gyerekek, várat építettek, lovagi tornán próbáztak és történelmi vetélkedőn mérették meg magukat. A várpalotai Thury-várban maga a várkapitány és katonái látták vendégül a gyerekcsapatot. A falut lovas hintóval járták a diákok, és megismerkedtek a huszárok életével is Pongrácz Gyula, Németh Dominik és Varga Szabolcs vezérletével. A dinnyési Várparkban ámult és bámult mindenki, majd vetélkedő zajlott. Plakátok készültek a Föld védelméről, de csillagászati és robotikaelőadás is színesítette az utolsó tábori napot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában