Móka, kacagás

2018.07.16. 17:30

Szivárványos buborékok a sáregresi családi napokon

Az „előadást” a múltkor elmosta az eső, a B-terv szerint az újbóli nekifutás most szombatra szólt. Az egresiek háborítatlan, verőfényes napsütést rendeltek. És úgy is lett.

V. Varga József

Családbarát védőháló és színjátszó buborékernyő

Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

Az Oroszi testvérek, István és Sándor a bejáratnál ütötték fel fazekas-korongos tanyájukat. Az ötéves Kamilla ügyesen formálta a kis csuprot, de készültek tálak, poharak az aprónép ötletei nyomán, szakértői segítséggel. Az egyik srác pipát kreált a jó minőségű mezőföldi agyagból. A Sáregresért Közhasznú Egyesület az emberi erőforrás fejlesztési operatív program Védőháló a családokért pályázatán nyert forrást az egresi családi nap megrendezésére.

Tiringer Mária polgármester éppen csipetkét gyúrt ottjártunkkor, a faluebédhez az önkormányzat és az egyesület sátránál készült az ízletes gulyásleves. A főzőverseny számos szakácsa viszont húsos, csontos sertéspörkölttel és nokedlivel rukkolt elő. Ez a magyarok igazi eledele! – tódították az atyafiak.

Családbarát védőháló és színjátszó buborékernyő
Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

Lehetett csocsózni, pingpongozni, ugrálókötelezni, hulahoppkarikázni. A Cirkusz az egész világ! fedőnevű attrakció egészen délutánig betartott, változatos gyermekprogramokkal a cirkusz jegyében, valamint arcfestéssel, csillámtetoválással, népi fajátékokkal, ugrálóvárral, óriás buborékkal, bohóccal és bűvésszel. A főzőversenyt a Sáregresi Tagóvoda csapata nyerte (persze, hogy sertéspörkölttel, nokedlival és kovászos uborkával), a kispályás focitorna kupáját a Kolozsvári utca válogatott gárdája hódította el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában