Öt embert tüntettek ki

2018.07.07. 10:03

Programok sokasága várja az érdeklődőket a bodajki városnapokon

A hétvégén tartandó jubileumi városnapok alkalmával önkormányzati kitüntetéseket adtak át pénteken.

B. Kiss László

A jubileum alkalmával öten vehettek át önkormányzati kitüntetést

Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

Ezúttal öten részesültek az önkormányzat elismeréseiben, melyeket pénteken, a városházán vehettek át a kitüntetettek. Dreska Istvánné az általános iskola nyugalmazott pedagógusa, valamint Kiss Gáborné nyugalmazott óvodapedagógus Winkler Mihály-díjban részesült. A képviselő-testület az ünnepek, rendezvények dekorációjának elkészítésében vállalt tevékeny részvételéért Móró Mihály-díjat adományozott Nagy Zsuzsannának. Ugyancsak Móró Mihály-díjat kapott Zugor Jenő, aki sikeresen élesztett újra egy embert. Spányi Antal megyés püspököt a két neves bodajki festőről elnevezett, díszpolgári címet jelentő Peske-Sányi-díjban részesítette az önkormányzat.

 

Szombaton 9 órától pörköltfőző és sakkverseny kezdődik a városnapok helyszínén, a tó környékén. Délután négykor Knauzné Kiss Klára virágos képeinek, animációinak, valamint Deák Ildikó keramikus munkáinak a kiállítása nyílik meg. Ekkor lesz a Bodajkról most kiadott képeskönyv bemutatója is. Helyszín a polgármesteri hivatal tanácskozó terme.

A jubileum alkalmával öten vehettek át önkormányzati kitüntetést
Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

18 órától koncertek következnek, az előzetesen kiadott program szerint fellép Rico és Miss Mood, az Eleven Hold és a New Level Empire. Vasárnap 14 órakor a Magyar Királyi kardforgatók Rendjének bemutatójával folytatódnak Bodajkon a városnapi programok. Első ízben rendeznek chilievő versenyt. Ez 15 órakor kezdődik majd. A fellépők között több helyi együttes is szerepel, a bodajki óvodások és nyugdíjasok egyaránt színpadra lépnek. 17 óra 15-kor pedig az ugyancsak helybeli SzívHang Kórus ad koncertet. Nem hiányozhat a sztárfellépő sem.

Varga Miklósnak – az előzetes program szerint – 16 óra 30-tól csápolhat a közönség, a Strikers együttes pedig 20 óra 30-kor csap a húrok közé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában