Három helyszínen

2018.07.25. 08:30

Nyüzsgő plébánia: karitász tábort tartanak Székesfehérváron

Az Öreghegyi Nagyboldogasszony Karitász csoport napközis tábort tart a plébánia termeiben és udvarán.

Palocsai Jenő

Fotó: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

Három helyszínen zajlanak a foglalkozások Tornyai Gábor atya Budai úti fatornyos plébániáján. Az üveges rész kézműves műhellyé alakult, minden nap valami más remekmű kerül ki a gyerekek keze alól. Hol a fonalak szövevényével, hol gyúrt agyag képlékenységével birkóznak, a csillogó szemű kisiskolások. A belső teremben dráma szakkör folyik, ahol a félénkebbek is egyre bátrabban állnak ki szerepelni, míg az udvaron a cserkész élettel ismerkedhetnek a kisiskolások.

Fotó: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

Kádár Kata a karitasz csoport vezetője elmondta, 40 általános iskolás gyermeket vártak a táborba. Az héten mindenki megismerkedik mindhárom területtel, pénteken pedig egésznapos kirándulás a terv. A 25 fős csoport párhuzamosan foglakozik gyermekekkel, nagycsaládosokkal, idősekkel, ruhanemű- és élelmiszergyűjtéssel. A vezető húsz év után átadja a stafétát utódjának, Bíró Beátának, aki frissen végzett katekéta lelki pásztor. Bíró kérdésünkre elmondta, hogy adományokból, a Szent Donát Alapítvány és az önkormányzat támogatásából tudják megteremteni ezt az élményekben gazdag közösségi életet.

Fotó: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

A tábor vezetője, Tarpataki Katalin nemcsak a mások által rábízott gyerekeknek igyekszik tartalmasabbá tenni a nyarat, hanem vannak saját felkaroltjai is. A táborozók és táboroztatók egyaránt mosolyogtak és ebbe a vidám légkörbe érkezett dr. Dienesné Fluck Györgyi, a terület önkormányzati képviselője, aki nagyon büszke, erre az aktív közösségre. Sok embert ő maga irányít ehhez a csoporthoz, mert tudja, hogy itt találnak megoldást mindenre. Az önkormányzat képviselői és a polgármestere ebben teljesen egyetértenek. Első a gyermek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában