szélessége is marad

2018.07.20. 10:00

Megújul a móri bekötőút és környezete

Hetek óta folynak a munkálatok a 81-es számú főút és a móri Dózsa György utca közé ékelődő bekötőút felújításán.

Palocsai Jenő

A váltakozó irányú forgalom lelassítja a haladást.

Fotó: Rozsnyai Attila

Kérdésünkre Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Kommunikációs osztályvezetője elmondta, hogy a 8127-es jelű út 1.4 kilométeres szakasza, egy 113 millióból megvalósuló beruházás, ahol nem csak a bekötőút újul meg, hanem a környezete is. A projekt során, a szokásos felújítási munkákon túl, az út egyik oldalára ötven hársfát ültetett a kivitelező. A másik oldalon Mór város alakít ki fasort.

A fasor nélkül holdbéli táj
Fotó: Rozsnyai Attila

Amint azt a kivitelező cég kommunikációs vezetője elmondta, maga az út és annak paraméterei nem változnak, a szélessége is marad hat méter és a szélén 1-1 méteres lesz a padka. A padkán túl árok húzódik mindkét oldalon, ahogy eddig is, de új elemként jelenik meg, hogy a nagyobb forgalombiztonság elérése érdekeben a teljes szakaszon új vezetőoszlopokat helyeznek ki, 50 méterenként.

A váltakozó irányú forgalom lelassítja a haladást.
Fotó: Rozsnyai Attila

Kérdeztük, hogy nem lesz-e gond a hófúvással, de a szakember szerint nem kell ettől tartani, mert az út nagyjából párhuzamos az uralkodó Észak-nyugati széliránnyal. Csak ott kell védekezni ellene, ahol merőleges ez az irány. A korábban itt álló, pontszerűen elhelyezkedő, fáknak ilyen haszna nem volt, mert azok nem állítják meg a szél által hordott havat, csak az erősávok.

A kommunikációs vezető megnyugtató választ adott, a legfontosabb kérdésre is. A tervek szerint augusztus elejére befejeződik a műszaki átadás is, és akkor már korlátozások nélkül használhatják az autósok a móri bekötőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában