négy és fél percenként váltva

2018.07.20. 07:30

Megemlékezés és 99 perc díszőrség

Kereken 99 éve, hogy Szegeden felszentelték az ország zászlaját, amely alá gyülekezve nem sokkal később megalakult a Nemzeti Hadsereg. Az akkori pillanat előtt fejet hajtva emlékezett meg csütörtök este az Országzászló Védnöki Testület, a Vitézek Történelmi Rendje és a Fejér Szövetség.

Palocsai Jenő

Egymást váltva, négy és fél percenként álltak díszőrséget

Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

Székesfehérvár Ereklyés Országzászló és Trianon Emlékművénél tartott megemlékezést a három egyesület. Éppen 99 perces díszőrséggel tisztelegnek, ezen a 99. évfordulón, emlékezve a hadseregben felsorakozó hős magyarok országmentése előtt. A szervezetek kétfős csapatokban, egymást négy és fél percenként váltva álltak díszőrséget.

Egymást váltva, négy és fél percenként álltak díszőrséget
Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

A koszorúzással egybekötött tiszteletadáson további civil szervezetek is részt vesznek, mint a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom, az Alba Regia Civitas, a Rákóczi Szövetség, a Szent György Lovagrend, a Csókakői Várbarátok Társaságának Lovagi tagozata, és a Csókakői Szent Donát Borrend. De képviseltette magát a Fejér Baranta, a Vitézi rend, a Fehérvári íjászok, és a Vitézek Történelmi Rendje is.

A szervezők legközelebb augusztus 18-án tartanak dísz­őrséget, akkor az utolsó törvénylátó napok emlékezetére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában