légdeszkáján szeli a települést

2018.07.06. 17:30

Sikert sikerre halmoz Marekkel Tibor, dégi polgárőrpalánta

Magabiztosan gurul légdeszkáján a tehetséges ifjú polgárőr, Marekkel Tibor. Az eszközt nem mellesleg éppen egy polgárőrversenyen nyerte.

Szanyi-Nagy Judit

A dégi rendezvényekre is elgurul légdeszkájával ifj. Marekkel Tibor

Fotó: Szanyi-Nagy Judit/ Fejér Megyei Hírlap

Az ifjabb Marekkel Tibor számára sosem volt kérdés, hogy egyszer ő is a helyi polgárőrség tagja lesz. Szülei, Marekkelné Kovács Judit és Marekkel Tibor ugyanis mindketten polgárőrök, édesapja tizenkét éve a dégi szervezet elnöke.

‒ Egyszer csak jött a hír, hogy országosan elindul az ifjú polgárőr tagozat. Nem hezitáltam, amint betöltöttem a jelentkezéshez szükséges életkort, tehát a tizennegyedik élet­évemet, regisztráltam, majd Százhalombattán a hivatalos esküt is letettem. A felszerelésünk hasonló a felnőtt polgárőrökéhez, még igazolványt is kaptunk. Az ifik azonban csak felnőtt polgárőrök társaságában mehetnek ki terepre, például rendezvényeket biztosítani ‒ meséli Tibi.

Az idén tizenhetedik életévét betöltő fiú azóta már számos eseményen járt, és sikert sikerre halmoz.

A dégi rendezvényekre is elgurul légdeszkájával ifj. Marekkel Tibor
Fotó: Szanyi-Nagy Judit/ Fejér Megyei Hírlap

‒ A rendezvények, ahol szolgálatot kell ellátnunk, folyamatosak, főként, hogy az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) idén a család, az ifjúság és a gyermekvédelem évét is ünnepli ‒ mondja. A kapcsolódó versenyeket leginkább Budapesten tartják, legutóbb az I. Országos Ifjú Polgárőr Közlekedésbiztonsági Versenyen csapatban ‒ korábbi osztálytársával, a mezőszilasi Borza Dániellel közösen ‒ első helyezést értek el Fejér megyét képviselve. Jutalmul Tibi ‒ Dániellel együtt ‒ fejenként egy légdeszka (hoverboard) büszke tulajdonosává is vált; mint mondja, az eszköz sokat segít neki a rendezvények biztosításában. A tavalyi, XIII. Ludrovszky Gyula Polgárőr Közlekedésbiztonsági Versenyen pedig egyénileg is első helyen végzett.

A fiú nem mellesleg az elsősegélynyújtáshoz is ért, iskoláját, az enyingi Batthyány Fülöp Gimnázium és Általános Iskolát rendszeresen képviseli. A legutóbbi megyei elsősegélynyújtó versenyen csa­patkapitányként vett részt, társaival a szeptemberi országos megmérettetésre készülnek. Ezt a tudást a polgárőri területen is hasznosíthatja, előfordult, hogy az egyik rendezvényen egy kerékpáros sérüléseit kellett ellátnia többedmagával. Mindemellett az iskola segítségével a középiskolás közlekedésbiztonsági kupán is megmérette magát, ahol megyei második lett.

‒ Szeretnék minél több versenyre eljutni az OPSZ keretein belül. Zsámbékon például a szüleimmel közösen, háromfős csapatként családi versenyen is jártunk, ahol Fejér megyét képviselve első helyen végeztünk. Tavaly ugyanitt harmadikok lettünk. A verseny egy nehéz KRESZ-tesztből állt, majd időre kellett teljesíteni egy autós akadálypályát, egy off­road és egy vizes pályát. Sőt, egy fordított kormányos autót is vezettünk, amelyet ha balra kormányoztunk, végül jobbra fordult ‒ emlékezik vissza.

Természetesen a polgárőr létet felnőttként is folytatni szeretné. Miután betölti tizen­nyolcadik életévét, újra jelentkezni fog az Országos

Polgárőr Szövetséghez, ahonnan reményei szerint egy felnőttigazolványt kap majd, az esküt pedig várhatóan az országos polgárőrnapon teszi le.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában