kishantosi tábor indul

2018.07.15. 08:30

Legyetek Földanya nagykövetei!

Környezetbarátkozós élménytábort rendez a mezőföldi népfőiskola 8–12 éves általános iskolásoknak július 23. és 27. között, ahol fontos kérdésekre is választ kaphatnak a gyerekek.

V. Varga József

Forrás: shutterstock

Például arra, mi köze a dínóknak a fogkeféhez vagy a lurkók kedvenc pulóveréhez. És ami még külön izgalmas: a tábor ideje alatt jurtákban hajthatja álomra a fejét az aprónép.

Légy a Földanya nagykövete! – így szólítja meg a kisdiákokat a Mezőföld Népfőiskolai Társaság és az Ökologistic Környezetvédelmi Alapítvány. Az ökojurtatábor lakói megismerkedhetnek a bennünket körülvevő természet csodáival, a madarak, a növények, a rovarok, a talaj és a víz meséivel. Kísérletek sorjáznak majd, lehet szappant készíteni, agyagozni, kézműveskedni, gyógynövényeket gyűjteni. Lesz tábortűz, kenyérsütés kemencében, a hozzáértők a sajtkészítés fortélyait is elárulják, de szóba kerül a komposztálás és a hulladék újrahasznosítása. Tanyalátogatás és csillagles színesíti a programot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában