A gyerekek szeretete vitte a pályára

2018.07.15. 08:00

Jólesik a sárbogárdi Gombos Tímeának, hogy mindig várják

A gyerekek elhalmozzák szeretetükkel Gombos Tímeát – nem véletlen, hogy a sárbogárdi védőnő most megkapta a Kiváló Védőnő elismerést.

S. Töttő Rita

Gombos Tímea kiváló védőnői díjazott nagy és nehéz körzetet lát el Sárbogárdon

Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

Sárbogárd 4-es körzetének védőnője munkáját is itt kezdte, amely egy meglehetősen nagy és nehéz körzet – fogalmaztak kollégái, amikor Gombos Tímea átvehette a Kiváló Védőnő elismerést a Védőnők Napja alkalmából. Gombos Tímea a kezdetektől magas színvonalon látja el feladatát, alapos és precíz, ami természetesen elengedhetetlen ehhez a hivatáshoz. Szakmai igényességének azok a gondozottak is tanúi lehetnek, akikhez helyettesítő védőnőként jár, ugyanis velük is épp olyan odafigyeléssel foglalkozik, mint a saját körzetének gondozottjaival. Tímea, mint mesélte, a közeli Németkérről jár sárbogárdi munkahelyére, azóta, amióta befejezte tanulmányait.

Gombos Tímea kiváló védőnői díjazott nagy és nehéz körzetet lát el Sárbogárdon
Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

– A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi karára jártam, ahol 2010-ben végeztem. Fő szempont számomra a pályaválasztásnál a gyerekek szeretete volt – meséli Tímea, akinek noha nem volt ilyen jellegű példa a családjában, mégis a kezdetektől tudta, hogy gyerekekkel akar majd foglalkozni. Tanulmányai végéhez közeledve már kereste is a lehetőségeket – így talált a sárbogárdi állásra, amelyet még diploma előtt meg is pályázott. – Elküldtem a jelentkezésemet Sárbogárdra, és a diploma átvétele után be is tölthettem az állást – meséli. Azóta dolgozik ebben a körzetben, és gondozza az itteni gyerekeket. – Jólesik, hogy a szülők a mai napig szívesen megkeresnek a kérdéseikkel, problémáikkal, s az is, hogy mondják, mennyire vártak már. Sokat beszélgetek velük, a gyerekek pedig elhalmoznak a szeretetükkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában