ettek-ittak és bálát gurítottak

2018.07.30. 07:20

Jó hangulatban zajlott a gyúrói falunap

A reggeli vihar ellenére szikrázó napsütésben és nagy vidámságban zajlott le a már tizedszer megrendezett Bála Fesztivál.

Nagy Péter

Meg kellett küzdeniük az akadályokkal a csapatoknak

Fotó: Nagy Péter/Fejér Megyei Hírlap

Ha közösségi program, akkor eső – gondolhatták a több mint 1200 lelket számláló település lakói, amikor szombat reggel kitekintettek az ablakon. A BringaGyúró elnevezésű kerékpáros tájékozódási és ügyességi versenyt kétszer mosta el az égi áldás júniusban.

A falu focipályáján és annak környékén felállított sátrak azonban ellenálltak a csapadéknak, mintahogy a Bála Fesztiválra nevező csapatok kedvét sem szeghette semmi. A négyfős brigádokat szakmai hozzáértéssel vizsgálták a helyiek, a résztvevők a falusi élet mindennapos kihívásaival szembesültek a megmérettetés során: volt bálagurítás, talicskában tolás, zsákbafutás, csutából toronyépítés, vízhordás lyukas vödörrel, létrával futás, mocsárjárás, gumicsizma-hajítás, öltözködési verseny, no meg azt a bizonyos tűt is meg kellett találni a szénakazalban. A rendkívül látványos és vidám – egyben véresen komoly – viadalon a Fedák Krisztina, Győri Renáta, Gál Tibor és Milichovszki Bence fémjelezte TordasZoo brigád győzött.

Meg kellett küzdeniük az akadályokkal a csapatoknak

Rotyogtak az üstök, szállt az illat – a főzőversenyt végül Kasziba Lászlóék nyerték.

A gyúróiakból és tordasiakból verbuvált néptáncosok Válaszúti táncok című műsorát visszatapsolta a nagyérdemű, majd lovas- és kutyabemutatóval szórakoztatták a kilátogatókat. Somosék operettjét a Retro Band zenekar előadása követte, a napot az Otthonkás Angyalok, a Csillag Musical Társulat és Fatima zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában