Végre!

2018.07.04. 15:00

Ismét van víz Beloianniszban

Csőtörés következtében szűnt meg a vízellátás a görög faluban még vasárnap reggel. A hiba elhárításán még kedden is dolgoztak a szakemberek, de már a házak kilencven százalékában volt ivóvíz.

Bokros Judit

Forrás: shutterstock

Vasárnap hajnali 4 órától egy napon át nem volt ivóvíz a faluban – tudtuk meg Papalexisz Kosztasz polgármestertől, aki kedden épp a szolgáltató DRV Zrt. szakembereivel egyeztetett. Az ok egy nagyon komoly csőtörés, amelynek a helyét nem sikerült pontosan megtalálni. A bajt az jelezte, hogy a hidroglóbuszból kiürült a víz, ám a csőtörést hiába keresték, mert a feltörő víz sehol nem mutatkozott.

Idővel kiderült, hogy a glóbusz vize a csatornába folyhatott bele. A szakemberek szakaszoló tolózárak beépítésével segítettek a helyzeten, így hétfőn már a görög falu házainak kilencven százalékában volt ismét víz. Ez kedden is így volt, csupán a főtéri közintézmények maradtak ivóvíz nélkül.

– A helyreállítás jelenleg is folyamatban van, s igyekeznek még 2-3 szakaszolót beépíteni a rendszerbe, hogy legközelebb ilyen helyzetben ne szűnjön meg az egész faluban a vízellátás – mondta a település polgármestere. Hozzátette még, hogy a hosszú távú, komoly megoldás a hatvanéves vízvezetékhálózat cseréje lenne. Ehhez azonban az állam segítségét kell majd kérniük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában