horgásszunk a Velencei-tóban

2018.07.12. 07:15

Egyre aktívabb a harcsa

Két horgász hatalmas harcsát fárasztott egy minapi éjjelen, de végül nem jártak sikerrel. Az esély azonban egyre nagyobb erre.

Tihanyi Tamás

A pázmándi Erdő Gábor egy közel 4 kilós ponttyal

Fotó: Tihanyi Tamás/Fejér Megyei Hírlap

– Túlnyomórészt napos, meleg idő volt a 27. héten. A jó idő ellenére gyengébbek voltak a pontyfogások, mint az előző hetekben, de azért többeknek sikerült szép zsákmányra szert tenniük – mondta el portálunknak Bozai Zsolt, a Magyar Országos Horgász Szövetség velencei-tavi kirendeltségének halőri csoportvezetője. – A sok retúr mellett, főleg a rendszeresen etetett helyeken nem volt ritka a 3, sőt 4 kilós példány sem.

A pázmándi Erdő Gábor egy közel 4 kilós ponttyal
Fotó: Tihanyi Tamás/Fejér Megyei Hírlap

Keszegből és kárászból főleg a nappali órákban fogtak értékelhető mennyiséget. A ragadozók közül akadt csuka, balin, egy-egy süllő is, de a legmeglepőbb a harcsa aktivitása volt. Több, alsó mérethatár környéki egyed mellett 15, 26 és 39 kilós példány is horogra akadt. Egyik horgászpáros arról számolt be, hogy éjszakai horgászatuk során akasztottak egy két méter körüli, közel 70 kilós harcsát, de rövid fárasztás után „leakadt” a horogról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában