Oktatás

2018.07.31. 11:00

Dunaújvárosi Egyetem: A hallgató érték, nem csak egy Neptun-kód

A Dunaújvárosi Egyetem (DUE) ezúttal két százalékkal növelte hallgatói létszámát az előző évekhez képest.

Szanyi-Nagy Judit

Mi az egyetemre fókuszálunk, az intézményvezetés pedig a műszaki és informatikai területre

Fotó: DH

A szeptemberben induló képzésekre 2019 fő jelentkezett a Dunaújvárosi Egyetemre, ebből 438 fő nyert felvételt – tudtuk meg Suplicz Zsolt kommunikációsközpont-vezetőtől. Nappali képzésre 157, levelezőre 281 főt vettek fel, utóbbi hallgatók létszáma tavalyhoz képest 3,6 százalékkal nőtt, amely jól mutatja, egyre többen választják a munka mellett a tanulást – vonta le a konzekvenciát a vezető.

A felvett hallgatók 77 százaléka állami ösztöndíjas, 63 százaléka pedig alapszakon kezdi meg tanulmányait. Idén az informatikus és mérnöki szakok voltak a legnépszerűbbek. A mérnök-informatikus tanári szakon tavalyhoz képest 120 százalékkal nőtt a felvett hallgatók létszáma. Az egyetem nagy hangsúlyt fektet a duális képzésre – ez hét alapszakot érint, több mint 28 partnerrel együttműködve –, s mivel a jelentkezők vállalati meghallgatásai folyamatosak, az augusztus 6-ig pótfelvételi eljárásban jelentkezők is választhatják ezt a képzési formát.

Suplicz Zsolt értékelt lapunknak

Minden állami finanszírozású elsőéves hallgató 10 hónapon keresztül havi 5500 forintért veheti igénybe a kollégiumot. Mint a központvezető fogalmaz, az eredmények jól mutatják, a Dunaújvárosi Egyetemen folyó oktatás magas színvonalú, a duális képzési lehetőségeknek köszönhetően gyakorlatorientált, az itt megszerzett diploma piacképes. Büszkék, hogy 9 százalék alá sikerült csökkenteniük a hallgatói lemorzsolódást. – Családias egyetemként nálunk a hallgató nemcsak egy Neptun-kód, hanem valóban érték – zárta sorait Suplicz Zsolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában