Kizökkenni a hétköznapokból

2018.07.16. 11:30

Betyárok lepték el Sárosdot

A település tavasztól őszig bővelkedik programokban, amelyeket javarészt a helyi civilek szerveznek. Egyedül a Sárosd Napok lebonyolítása marad az önkormányzatra, amelybe a Dunkl Gergely polgármester vezette testület mindent belead.

Sági Zoltán

A betyárok magukkal hozták Sárosdra szubkultúrájuk minden harcias kellékét. Közöttük sárga pólóban a település polgármestere, Dunkl Gergely

Fotó: Sági Zoltán / Fejér Megyei Hírlap

A szombaton és vasárnap megrendezett Sárosd Napok rendezvényei még alig csengtek le, a közösségi oldalakon már egyre-másra jelentek meg a köszönőbejegyzések. Volt, aki a hétköznapokból kizökkentő hétvégéért, volt, aki a valós idejű, online tájékoztatásért mondott köszönetet a szervezőknek. Mindebben a legmeghökkentőbb, hogy a sárosdiak észreveszik, értékelik és megköszönik a pozitívumokat. Nyilván ezért is van a méreteihez képest annyi esemény a kicsiny településen: jó érzés az ott élőknek szervezni. A Bartha Józsefné Éva emlékére 8. alkalommal megrendezett főzőversennyel indult a szombat, ami mostanára kötelező elemévé vált a Sárosd Napok rendezvényeinek.

A betyárok magukkal hozták Sárosdra szubkultúrájuk minden harcias kellékét. Közöttük sárga pólóban a település polgármestere, Dunkl Gergely
Fotó: Sági Zoltán / Fejér Megyei Hírlap

Idén az önkormányzati támogatás mellett az ország minden részéből érkező betyárok adtak sajátos többletet az eseményhez. Jurtát állítottak, információs táblákat helyeztek ki, és az utolsó gombig hiteles, hagyományőrző felszerelésben feszítettek. Az öt Bartha fiú egyike, aki maga is a betyárok közé tartozik, keresetlen szavakkal méltatta társai bajtársiasságát.

A néptáncos és népdalénekes programok mellett a szombati nap színfoltja volt a 18 órakor kezdődő barátságos mérkőzés a sárosdiak és a bogyarétiek között. Ez utóbbiak Sárosd szlovákiai testvértelepüléséről érkeztek, hogy együtt ünnepeljenek a helyiekkel – illetve hogy a két település élénk futballkapcsolatait ápolják. A focistákat elkísérte Aradi Mónika, Bogyarét polgármestere is. Hogy a meccs jó hangulatban esett meg, arra bizonyság, hogy a nézők és a csapatok azóta is azon vitatkoznak: vajon valóban 5–2 lett-e a sárosdiak javára?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában