Pályázati pénzből

2018.07.20. 06:45

Folytatódik a belterületi vízrendezés Sárbogárdon

Az önkormányzat a terület- és településfejlesztési operatív program pályázatán 162,8 millió forintot nyert a város belterületi vízrendezésének folytatására.

V. Varga József

A dél-mezőföldi településen az egyik legnagyobb probléma a csapadékvíz elvezetése és a belvíz. Az önkormányzat már évekkel ezelőtt elkészítette a város egészére vonatkozó vízrendezési terveket – mondta el lapunknak Sükösd Tamás polgármester. A település teljes egésznek „vizes” rendezése több milliárd forintos tétel, így a képviselő-testület a lehetőségek, a beruházási források tükrében mindig csak a legszükségesebb vízügyi fejlesztések megvalósítására tud gondolni, ezeket tudja betervezni, sorra venni. Legutóbb, 2012-ben 104 millió forint értékű beruházás valósult meg. A munkálatok most a belvízvédelmi szempontból legkritikusabb területeken folynak, a Tinódi út környékén (a település központi városrészének nyugati, délnyugati része), valamint Sárbogárd legmélyebben fekvő, illetve jelenleg csapadékvíz-elvezető árokkal sem rendelkező utcáiban alakítják ki a csapadékvíz-elvezető rendszert és újítják fel a meglévő szakaszokat. A kiépített, felújított csatornahossz mintegy 5 kilométer lesz, a beruházás során a település területének csaknem 10 százalékán sikerül a vízrendezést megoldani. A projekt befejezése idén december végén várható – tette hozzá a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában